tom-coronel-dakar-2016De Dakar Rally 2016 is alweer een aantal dagen bezig. Vandaag, 08 januari 2016, is de zesde etappe van 542 km. Morgen gaan de deelnemers het parcours Uyuni-Salta afleggen en dan is er een rustdag. De finale is zaterdag 16 januari, wanneer de overgebleven deelnemers de dertiende etappe van Villa Carlos Paz naar Rosario afleggen.

parcours-carte-v3Er zijn 82 Nederlandse deelnemers gestart tijdens de proloog van Buenos Aires naar Rosario op 02 januari 2016. Nederlanders zijn in vier categorieën vertegenwoordigd: Quads (2 Nederlanders), Auto’s (14 Nederlanders), Motoren (16 Nederlanders) en Vrachtwagens (50 Nederlanders).

Bij de motoren staat de beste Nederlander op de 32ste plaats (Frans Verhoeven), aan de leiding staat de Paulo Goncalves uit Portugal.

De beste Nederlander bij de Quads is Kees Koolen, hij staat nu op de achtste plaats. Aan de leiding daar staat de Chileen Alexis Hernandez.

Bij de vrachtwagens is Nederland goed vertegenwoordigd in de top 5: Peter Versluis, Hans Stacey en Gerard de Rooy staan op respectievelijk plaats 2, 3 en 4. Aan de leiding gaat Federico Villagra uit Argentinië, maar de verschillen in de top 3 zijn minimaal!

Bij de auto’s vinden we de eerste Nederlander op de negende plaats (Bernhard ten Brinke). Aan de leiding staat de Fransman Sebastien Loeb. Tegenvaller was de uitval van Tom Coronel. Broer Tim zit nog wel in de race.

Hieronder een video waarin Tom Coronel duidelijk al technische problemen heeft met zijn buggy. Je kunt dan meteen een indruk krijgen hoe het is om een etappe in de Dakar Rally te rijden:

Share