race-naar-de-maan-winactie-trotse-vaders-3Zondagochtend werden wij al vroeg gewekt door de kinderen, 7, 8 en 9 jaar oud. Zij waren alle drie met een lichte kriebel in hun buik wakker geworden. Vandaag gaan wij namelijk met z’n vijven naar de première van de nieuwste familiefilm RACE NAAR DE MAAN.

Deze film is gemaakt door de makers van Ted en de schat van de mummie, een film die wij ook in de bioscoop gezien hebben en heel erg leuk vonden. We hebben dus veel zin in dit uitje.

Rond 9.45 uur kwamen we aan op het plein bij Pathé Arena in Amsterdam en het stond al vol met mensen, grote borden met de aankondiging van de film en veel ballonnen.

premiere-race-naar-de-maan-verslag-copyright-settembrini-publishers-1 premiere-race-naar-de-maan-verslag-copyright-settembrini-publishers-2

De stemmencast werd op de rode, in dit geval blauwe, loper geïnterviewd en er werden foto’s gemaakt waarna alle gasten naar binnen mochten en plaats mochten nemen in de grote hal. We werden welkom geheten met een heerlijke cupcake en een spreker vertelde ons wat ons deze ochtend te wachten stond.

premiere-race-naar-de-maan-verslag-copyright-settembrini-publishers-4 premiere-race-naar-de-maan-verslag-copyright-settembrini-publishers-3

Allereerst deden we met alle aanwezigen in de hal een wave, dikke pret. Vervolgens kwam er een gastspreker, Sebastiaan de Vet. Hij is geomorfoloog; iemand die onder andere onderzoekt hoe de vormen van het landschap en de processen die bij het ontstaan daarvan een rol spelen of hebben gespeeld. Ook de planeten dus. En met name daarover vertelde hij iets. Het publiek mocht raden hoe ver de maan ten opzichte van de aarde staat. Een leuk weetje wat je in je achterhoofd kon houden tijden het kijken naar de film.

premiere-race-naar-de-maan-verslag-copyright-settembrini-publishers-6 premiere-race-naar-de-maan-verslag-copyright-settembrini-publishers-7

Vervolgens kwam een deel van de stemmencast aan het woord en dit alles werd afgesloten met een spetterend optreden van de band UnderCovR. Al met al een hele goede warming up voor de film.

Nu mochten we, gewapend met onze 3D brillen, de bioscoopzaal binnen gaan. Daar lag op elke stoel een échte goodybag, chips, limonade, tijdschrift, kleurplaten van de film en nog veel meer. In een rugzak van RACE NAAR DE MAAN! Wat een verwennerij. En toen begon eindelijk waar we natuurlijk echt voor kwamen, de film!

premiere-race-naar-de-maan-verslag-copyright-settembrini-publishers-14

De film RACE NAAR DE MAAN
Vanaf het begin was het leuk. Hele mooie en goede animaties. Je leert de hoofdrolspelers meteen goed kennen. Mike Goldwing, een jonge surfer, Amy, zijn vriendinnetje, zijn beste vriend die een hele guitige hagedis heeft en natuurlijk zijn ouders en zijn opa.

Mike wil dolgraag een reis naar de maan maken. Dat was namelijk ooit de droom van zijn opa, die helaas door een pechgeval niet kon doorgaan. Opa is daar altijd verdrietig en boos om gebleven en de band met Mike en met name met de vader van Mike is daardoor verslechterd.

premiere-race-naar-de-maan-verslag-copyright-settembrini-publishers-5 premiere-race-naar-de-maan-verslag-copyright-settembrini-publishers-10

Mike zou zijn opa en zijn vader graag weer gelukkig willen maken. Wat volgt is een groot avontuur waarin Mike, zijn vriendinnetje en zijn opa een reis naar de maan beleven. Een hele spannende reis. Er is namelijk ook nog een stinkend rijke man die ook naar de maan gaat, maar deze man heeft hele slechte intenties. Hij wil met deze reis de machtigste man van de wereld worden en een zeer krachtige en gevaarlijke nieuwe vorm van energie, deze bevindt zich op de maan, in handen krijgen. Mike wil deze slechte man tegenhouden.

premiere-race-naar-de-maan-verslag-copyright-settembrini-publishers-15 premiere-race-naar-de-maan-verslag-copyright-settembrini-publishers-16

Het verhaal is geïnspireerd op de ruimtewedloop van de jaren zestig. Het spanningselement trok ons allemaal de film in. Wij wilden natuurlijk allemaal dat Mike en z’n opa deze race zouden winnen van de slechterik. En bovendien dat zij weer veilig de aarde zouden bereiken. Ik zal niet verklappen hoe het avontuur afloopt, maar het is reuze boeiend, daar zijn wij het met z’n allen over eens.

premiere-race-naar-de-maan-verslag-copyright-settembrini-publishers-11

De film is heel mooi gemaakt, het thema ruimte is écht vernieuwend, de personages lijken echt waardoor je een band voelt en de animaties zijn prachtig gemaakt. RACE NAAR DE MAAN is een absolute aanrader voor zowel jong als oud. Vanaf vandaag, 13 januari 2016 zal hij in de bioscoop te zien zijn.

Al met al was het voor ons allemaal een heuse feestdag! Een hele belevenis. Wij voelden ons stiekem echte VIP’s en dat voelt best goed kan ik je vertellen 😉

premiere-race-naar-de-maan-verslag-copyright-settembrini-publishers-12

[Deze gastblog is geschreven door Jacqueline]

Share