vraagtekens-wat-is-serie-trotse-vaders-6Soms kom je namen tegen als (aanstaande) Trotse Vader waarvan je nog nooit gehoord hebt. Van sommige zou je misschien willen dat je ook nooit had gehoord 😉 Een heleboel woorden zullen echter al ook door jou gebruikt gaan worden, zoals het woord SWADDLE

Swaddle komt van swaddling, het Engelse woord voor inbakeren. wat-is-swaddle-trotse-vadersIn het Nieuwe Testament wordt het woord swaddling al genoemd, bij het verhaal over de geboorte van Jezus:
And so it was, that, while they were there, the days were accomplished that she should be delivered. And she brought forth her firstborn son, and wrapped him in swaddling clothes and laid him in a manger; because there was no room for them in the inn.”

Tegenwoordig wordt ook in Nederland en België steeds meer gebruik gemaakt van de techniek van inbakeren. De doeken die daarvoor gebruikt worden, noemen we SWADDLE

Voor meer artikelen uit de serie Wat is…., klik hier >>>>

Share