eve-1071353_960_720Natuurlijk eerst voor al mijn trouwe lezers, een heel mooi, liefdevol en gezellig 2016 gewenst! Mag het eigenlijk nog? Geloof het wel.

Ik ben zelf niet zo van het handjes schudden en kusjes geven. Vrees dan ook ieder jaar weer voor het moment dat ik op kantoor kom op de eerste werkdag van het nieuwe jaar. Meestal roep ik dan op de gangen, waar ik doorheen wandel heel hard ‘allemaal de beste wensen!‘ en sluit me dan op in mijn hok. Toch weet er altijd wel iemand naar me te komen om om mijn nek te gaan hangen. Ik denk dan altijd maar ‘even doorbijten Frank‘. Afijn, daar wilde ik het eigenlijk helemaal niet over hebben.

Mijn visuele handicap heeft onder andere tot gevolg dat ik tv programma’s wel kan horen maar niet kan zien. Vaak vertelt mijn lieve echtgenote dan wat er te zien is en hoe gelaatsuitdrukkingen zijn.

couple-731890_960_720Laatst ontdekte ik bij toeval het bestaan van een nieuwe app genaamd Watson. Deze overigens nog relatief nieuwe app is speciaal voor visueel gehandicapten. Het is een programma waar voor films en series door iemand wordt ingesproken wat er gebeurt of te zien is als er niet gepraat wordt. Veel bioscoop films zijn daardoor ook heel goed te volgen voor types als ik.

image-63-567962be9802bEr is nog niet veel aanbod maar bijvoorbeeld al wel de serie Divorce. Stel, een van de hoofdrolspelers ligt (weer eens) in bed met een mooie vrouw! Vaak zijn dit alleen bewegende beelden. Via Watson is dan ingesproken ‘die en die heeft nu seks met die en die‘. Of, iemand kijkt heel angstig, dat wordt dan gezegd op het moment dat dat beeld er is en als er niet gesproken wordt.

Door in Watson de betreffende film of serie aan te klikken wordt er een connectie gemaakt met die film of serie op tv (ook als je die hebt opgenomen). Na ontvangst van het signaal zit je precies op de goede plek en kun je met een oortje in alles heel goed volgen.Screenshot 2015-04-11 at 14.47.47

Mijn lieve echtgenote is daardoor bij Divorce ineens werkloos geworden, ze hoeft niets meer te zeggen. Een rare gewaarwording voor haar na vele jaren van mij daarin ondersteunen.

Mooi om al die techniek zo snel te zien gaan en wat kan ik steeds beter meedoen in alle dagelijkse dingen!

Voor persoonlijke, blogs van Trotse Moeders, klik hier >>>>

Voor andere persoonlijke blogs van Trotse Vaders, klik hier >>>>

 

Share