TrotseVaders werd uitgenodigd om met de kinderen een unieke bowling clinic in het partycentrum Silverstone mee te maken. Een clinic verzorgt door meervoudig bowling kampioene Lisanne Breeschoten. Eindelijk de gelegenheid om het huis-tuin-en-keuken-bowling van de verjaardagen naar een hoger plan te brengen!

Silverstone persbericht Lisanne BreeschotenLisanne Breeschoten is een (nog jonge) Nederlandse professional bowlster die naast meervoudig ‘Nederlands bowlster van het jaar” veel buitenlandse titels heeft gewonnen. Zij is de enige Nederlandse bowlster die (in 2013) de Masters van de Europese Bowling Tour heeft gewonnen. Een hele eer dus om van haar les te krijgen.

Dus vol verwachting met mijn tweeling van 9 naar Silverstone in Zwaneburg. Gemakkelijk via de A9 aan te rijden richting Halfweg. Ruime parkeerplaats. Bij binnenkomst gelijk de sfeer van een partycentrum en ook op deze maandagmiddag is het druk. Zo te zien is er een bedrijfsborrel aan de gang en wordt er volop op de kart-baan geraced. Silverstone partycentrum bowling clinic welkomDe hele sfeer van het ruim opgezette centrum is autosport. Maar er kan natuurlijk ook gebowld worden.

Eerst maar even kennis maken met de Bowling grootmeesteres Lisanne Breeschoten. Dan stormt iedereen op de banen af en is het even zoeken naar de juiste grootte en gewicht van de bowlingballen.

Er wordt gedemonstreerd door Lisanne, en de eerste ballen landen in de ‘gutter’-goot. Heel frustrerend want bowlen is vooral een technische sport. Tot grote ergernis van mijn zoon kan zijn tweeling zuster het gewoon iets beter. Ze lette ook meer op de aanwijzingen en is wat meer berekenend dan de “snel maar wel gooien” zoon.

Silverstone partycentrum bowling clinic

Maar zelfs ik, veel-te-oud-om-nog-te-leren, steekt iets op en komt deze middag tot best wel goede bowling prestaties. Daarbij helpt de sfeer en entourage gelijk voor een ontspannen en gezellige middag. Hapjes en drankjes doen – zoals gebruikelijk tijdens het bowlen – de rest.Silverstone partycentrum bowling clinic

Muziek staat wel hard en maakt de communicatie met de kampioene soms wel wat problematisch. En kinderen vinden dit altijd een leuk spel, hoewel voor hen wat frustrerend om de bal sowieso op de baan te houden. Veel oefenen dus. Dus veel naar de bowlingbaan.

Kortom Silverstone is een prima plaats om ontspannen naar toe te komen en een feestje met je familie en/of vrienden te vieren. De clinic van Lisanne Breeschoten geeft je in ieder geval ook het gevoel dat je bij de volgende familiefeestje in iedere geval gaat meedoen voor de ereplaatsen!

Silverstone partycentrum bowling clinic bowlingbaan

Silverstone partycentrum bowling clinic borrelenSilverstone partycentrum bowling clinic hoeraEn bij Silverstone kan je meer dan alleen een avondje bowlen. De naam suggereert het al: karten is daar groot en een groot deel van het partycentrum is dan ook met autosport platen en herinneringen versierd. Uiteraard kan je er borrelen, eten in de Middeleeuws aangeklede ridderzaal. En met Lasergames aan de slag.

Silverstone ligt aan de Weerenweg in Zwanenburg, en is vanaf de snelweg A9 gemakkelijk te bereiken (afslag Halfweg bij Rotterpolderplein).

Meer informatie www.silverstone.nl

Silverstone partycentrum bowling clinic gebouw

Share