Wat hebben Kung Fu en Bamboe met elkaar gemeen? Met een beetje fantasie zou je kunnen zeggen dat bamboe rijmt op Kung Fu, maar dat is niet de connectie die ik zoek…. dat is namelijk PANDA.

kung-fu-panda-3-verslag-ouwehands-reuzenpanda-dvd-copyright-trotse-moeders-trotse-vaders-2

In een mooi versierde zaal in Ouwehands Dierenpark kregen we onder het genot van drinken en panda-muffins, uitleg over panda’s.

kung-fu-panda-3-verslag-ouwehands-reuzenpanda-dvd-copyright-trotse-moeders-trotse-vaders-5   kung-fu-panda-3-verslag-ouwehands-reuzenpanda-dvd-copyright-trotse-moeders-trotse-vaders-3   kung-fu-panda-3-verslag-ouwehands-reuzenpanda-dvd-copyright-trotse-moeders-trotse-vaders-4

Over minder dan 6 maanden zullen namelijk twee reuzenpanda’s in dit dierenpark in Rhenen gehuisvest gaan worden. De bouw van het verblijf, met veel originele Chinese elementen, is al in volle gang.

kung-fu-panda-3-verslag-ouwehands-reuzenpanda-dvd-copyright-trotse-moeders-trotse-vaders-2

Panda’s zijn boeiende dieren en we hebben veel nieuwe informatie gekregen, zoals dat panda’s 30 kilogram bamboe (daar heb je de eerste connectie) per dag eten en dat vrouwtjes maar 3 dagen per jaar zwanger kunnen raken.

kung-fu-panda-3-verslag-ouwehands-reuzenpanda-dvd-copyright-trotse-moeders-trotse-vaders-3

Daarna kregen de kinderen van een echte Kung Fu leraar een workshop Kung Fu. De connectie met panda werd duidelijk tijdens de lunch, toen de animatiefilm Kung Fu Panda 3 opgezet werd en alle kinderen en volwassenen konden genieten van een film vol actie en vooral vol humor.

kung-fu-panda-3-verslag-ouwehands-reuzenpanda-dvd-copyright-trotse-moeders-trotse-vaders-1

Kung Fu Panda 3 is de derde film over panda Po. Po is -tegen alle verwachtingen in- in de eerste film “Drakenkrijger” geworden, en na zijn avonturen met de ‘Furious Five’ in de tweede film, maakt hij er in Kung Fu Panda 3 kennis met zijn biologische vader, die hem meeneemt naar zijn pandadorp waar Po voor het eerst allemaal andere panda’s ontmoet.

kung-fu-panda-3-verslag-ouwehands-reuzenpanda-dvd-copyright-trotse-moeders-trotse-vaders-1

Je hoeft de andere twee films niet gezien het hebben om deze film te kunnen volgen, waar nodig wordt achtergrondinformatie gegeven, maar het is al snel duidelijk dat er een slechterik is (Kai) en dat Po degene zal moeten zijn die hem kan stoppen….. Meer verklap ik niet, dit is echt een film om op DVD of Bluray in huis te halen, en lekker samen met de kinderen te gaan kijken.

kung-fu-panda-3-verslag-ouwehands-reuzenpanda-dvd-copyright-trotse-moeders-trotse-vaders-7           kung-fu-panda-3-verslag-ouwehands-reuzenpanda-dvd-copyright-trotse-moeders-trotse-vaders-6

Meekijken is namelijk geen straf: de film zit vol humor. Mijn favoriet is dat Po een paar keer, wanneer hij ineens “inzicht” krijgt in zijn eigen capaciteiten, zegt: “Ik wist dat ik het in me had om meer te eten“. Die is vanavond, bij het eten, al een paar keer herhaald door de kinderen!

kung-fu-panda-3-verslag-ouwehands-reuzenpanda-dvd-copyright-trotse-moeders-trotse-vaders-4

De film Kung Fu Panda 3 duurt 95 minuten. De Nederlandse stemmencast bestaat onder andere uit Martijn Fischer, Rik Felderhof, Just Meijer, Yolanthe Sneijder-Cabau en Jörgen Raymann. De muziek (die prachtig is) is gecomponeerd door Hans Zimmer.

Bekijk op bol.com

Share