paard-foto-copyright-trotse-vaders-frankOns vakantiehuis bevindt zich dus op het landgoed van een Franse familie. Heel veel hectare grond met hun huis, ons vakantiehuis en nog een kleiner vakantiehuis verderop. Er lopen veel paarden rond, die meedoen aan races. Laatst heeft er eentje een wedstrijd in Parijs gewonnen.

Afijn, we zitten rustig een boekje te lezen (ik luisteren) en ineens horen we van rechts iets in galop aankomen. Klonk toch anders dan anders en dus keken we op. Vlak voor ons komt een paard in volle galop met een touw nog aan zich vast voorbij rennen. Eh, da’s niet goed dachten wij. Eerst Jackson naar binnen gedirigeerd, die keek ook al op.

Wat bleek? Het paard, een veulen, was losgekomen bij het begeleiden naar de stal. Ergens in het bos naast het landgoed is hij snel teruggevonden. Alle paarden waren in opstand en luid aan het hinniken toen het veulen terugkwam, begeleid door degene die dat ook had moeten doen naar de stal. Ik bedacht me nog even, je zou maar net komen aanrijden met je auto of met je hond op dat pad lopen … Is het geen terrorist, is het een paard!

Onze vakantie is heerlijk.
We doen niet veel, bezoeken het strand, een stadje of wandelen wat door een stadje. Met de Yahtzee competitie gaat het ook goed. We zitten ergens in de 1600 met onze punten. Wie er voorstaat, geen idee, dat verandert met de dag.

rio-1512644_960_720Via ons mobiele abonnementje proberen we de ontwikkelingen op de Olympische Spelen bij te houden. Wat deed Yuri van Gelder die nacht toch allemaal? Tja, het zal niet slim zijn geweest, maar om daar nu een sporter voor naar huis te sturen. Ik heb toch het gevoel dat de andere sporters toch een beetje van slag zijn geraakt.

Ik heb ook wel een mening over Daphne Schippers en haar niet geslaagde 100 meter. Dat kan gebeuren, helemaal niet erg. Maar, dan met vage verklaringen komen die vol geheimzinnigheid zitten, dat vind ik toch wel een beetje een zwaktebod. Als er echt iets was, sta je sterker door dan niet mee te doen of gewoon keihard te zeggen wat er aan de hand is.

cube-765204_960_720Ook probeer ik PEC Zwolle te volgen, maar dat had ik beter niet kunnen doen. De eerste twee wedstrijden waren niet goed. Zaterdag ben ik er voor het eerst live bij op de #blindentribune. Ik ben erg benieuwd hoe dat zal gaan en vertel jullie er alles over in het volgende blog.

Voorlopig zitten wij nog even te genieten. Doen we nog een paar leuke dingen en proberen we het record Yahtzee spelen en lezen nog wat te breken. Voor mij is het nu nog een week en dan weer aan het werk. De rest van het gezin heeft nog een week langer …

Voor persoonlijke blogs van Trotse Moeders, klik hier >>>>

Voor andere persoonlijke blogs van Trotse Vaders, klik hier >>>>

Share