EggHeadPhoto / Shutterstock.com

Het onderwerp donorregistratie komt regelmatig ter sprake aan de eettafel. Onze kinderen mogen hun eigen mening hebben en die mag ook afwijken van wat wij vinden. Over de in de Tweede Kamer aangenomen wet ten aanzien van donorregistratie ben ik heel helder in mijn mening. Voor mij is dit een vorm van zelfbeschikking die ik van harte toejuich.

We hebben het in ons landje vaak over de regeltjeszucht van onze overheid. De overheid weet van ieder ding wel een regeltje te maken en daarmee lijkt de bewegingsvrijheid van de Nederlanders niet zo groot. Zelf ben ik het rond de smacht naar het opstellen van regeltjes wel eens met de criticasters. De vraag is echter wel of het de bewegingsvrijheid inperkt. Volgens mij valt dat wel mee.

shutterstock_275327117
Tweede Kamer: EggHeadPhoto / Shutterstock.com

Op bepaalde terreinen voert het misschien wel te ver door. Zo las ik laatst over de vele formulieren die jaarlijks ingevuld moeten worden om een PGB aan te vragen voor je chronisch zieke kinderen. Het woord chronisch zegt toch al genoeg? Maar tegelijkertijd is het wel mooi dat zoiets als het PGB bestaat. Maar goed, ik wilde niet de discussie oproepen over het PGB, dat past ook niet in deze blog !!!

shutterstock_401955037
Organen; foto: Shutterstock

Onze oudste puberdochter heeft het op school vaak met anderen over de donorwet. Zij begrijpt niet waarom veel mensen er tegen zijn. Want, zo redeneert ze, je krijgt toch juist de kans om aan te geven als je geen donor wilt zijn? En er zijn toch altijd nog de nabestaanden die iets mogen vinden?

Het is mooi dat we dit soort inhoudelijke onderwerpen met elkaar kunnen bespreken! We geven ook altijd mee met respect om te gaan met ieders mening, ook als deze afwijkt. In dit geval zijn niet alleen ik maar ook mijn lieve echtgenote het met haar eens. Ik vind de nieuwe donorwet het voorbeeld van het recht op zelfbeschikking. Daarvoor voer ik dezelfde redenen aan als mijn dochter.

Daarnaast is het voor mij inmiddels weer zonneklaar waar ik volgend jaar op ga stemmen. Het zijn dit soort thema’s die me raken, die ik belangrijk vind. Pia Dijkstra heeft me de bevestiging gegeven dat ik niet moet afwijken van mijn stemgedrag !!

Voor persoonlijke blogs van Trotse Moeders, klik hier >>>>

Voor andere persoonlijke blogs van Trotse Vaders, klik hier >>>>

Share