Amerikaanse verkiezingen op 8 november 2016; foto: Shutterstock
Amerikaanse verkiezingen op 8 november 2016; foto: Shutterstock
Amerikaanse verkiezingen op 8 november 2016; foto: Shutterstock

Bijna is het dan zover, de Amerikaanse verkiezingen zijn aanstaande. Op 8 november mogen alle Amerikaanse staatsburgers hun stem uitbrengen. Wordt het Hillary of Donald? Wordt het Clinton of Trump?

Deze verkiezingsstrijd gaat niet om de vraag wie de beste plannen heeft of wie het beste met dit grote land voor heeft. Nee, dit is een strijd om macht, niet meer en minder. Het is in mijn ogen al lang geen vraag meer of het een Democraat of Republikein gaat worden ofwel, iemand met verstand (Democraat) of iemand met …. eh, ja … wat eigenlijk? Want, Republikeinen zijn zo conservatief als maar kan, zweren alles op God, vinden het prima als je met een geweer of pistool rondloopt, voeren oorlog om aan machtsvertoon te kunnen doen en zijn, kortom, volgens mij niet in staat om om moderne politiek te bedrijven.

Maar dit is dan ook al lang niet meer de keuze die is voorgelegd. Het is nu een keuze tussen de foute mailtjes van Clinton en de seksuele escapades van een doorgedraaide dwaas. Waar gaat het in vredesnaam nog om? En dan de leeftijd van beide kandidaten, kom op, dat kan toch niet? Wat is dat toch voor raar land en vanwaar die behoefte om op bejaarde leeftijd nog een keer aan de macht te willen komen? Waar is het mis gegaan bij deze mensen, leiden ze zo’n beroerd privéleven?

shutterstock_486251707
Clinton VS Trump; foto: Shutterstock

Ik verlang nu al terug naar Obama, die nota bene nog niet eens vertrokken is. Een man van deze tijd, sterk in woorden en als je het mij vraagt ook stabiel in politiek bedrijven.

Maar goed, het is dus een keuze tussen haar en hem en als ik dan toch moet kiezen, dan gaat mijn stem uit naar Hillary Clinton. Stemmen op Donald Trump voelt immers als een fout regime steunen!

Amerika, het land waar blijkbaar alles kan en is geoorloofd als het gaat om krijgen van de macht …

Voor persoonlijke blogs van Trotse Moeders, klik hier >>>>

Voor andere persoonlijke blogs van Trotse Vaders, klik hier >>>>

Share