Leeg konijnenhok; foto: Shutterstock

Ik kondigde op mijn gesloten facebook al aan dat ik een scala aan onderwerpen heb waarover ik deze week een blog kan schrijven. Zo is ons konijn na ruim negen jaar vertrokken naar een ander leven. We vroegen ons al jaren af waar hij de energie nog vandaan haalde om door te leven. We hielden het er maar op dat hij ontzettend veel liefde kreeg en gaf en dat hij ons gewoon niet wilde verlaten. Tot onze kinderen hem vorige week dood aantroffen in zijn hok. Een tijdperk van 17 jaar konijnen houden is voorbij. Het hok is inmiddels opgehaald door het grof vuil!!!

Ook heb ik deze week vervelende aanvaringen gehad met het liftknopje op mijn werk. Ik stond kennelijk twee keer in zo’n hoek met mijn pols dat ik het uitschreeuwde van de pijn. Vraag me niet hoe, je kunt het ook gewoon dom noemen, maar een liftknopje kan dus heel veel pijn veroorzaken.

Ach en natuurlijk ben ik ontzettend blij, mijn club PEC Zwolle heeft eindelijk weer eens gewonnen, dat geeft de Zwolse burger moed.

Maar ik heb ook angst sinds deze week. In de Verenigde Staten van Amerika is een clown aan de macht gekomen. Een ontwikkeling die ik met veel argusogen zal volgen. Het baart me zorgen en tegelijkertijd geeft het hoop dat er afgelopen zaterdag zoveel honderdduizenden mensen demonstreerden tegen deze enge gevaarlijke onvoorspelbare man. Wat gaat hij doen, maar vooral wat gaat hij allemaal roepen en wat is zijn doel?

Capitool, vlak voor de inauguratie van Trump; foto: Shutterstock

De propagandamachine is gestart. Ik las een bericht dat de woordvoerder van het Witte Huis nu al aanvaringen heeft met de pers. Deze ongetwijfeld ook volslagen foute man beweert dat tijdens de inauguratie meer mensen op de been waren dan ooit tevoren bij dit evenement. Een staaltje van foute propaganda. Als ik dat combineer met de uitspraken en uitspattingen van clown Trump, dan kan ik gewoon niet anders dan zoveel jaren terug kijken toen een propagandamachine ook tot veel ellende heeft geleid … Jullie mogen me nu aanspreken op deze vergelijking en misschien gaat-ie wel te ver, maar dat deze gedachte alleen al bij me opkomt zegt volgens mij genoeg over hoe foute meneer Trump in de komende jaren zijn wil zal proberen op te leggen. Een clown van het foute soort. Ik kan alleen maar hopen dat de wereld en vooral de burgers van de Verenigde Staten rustig blijven, duidelijke grenzen aangeven en dat deze maniakale man snel van schandaal naar schandaal zal gaan en het veld zal ruimen.

Leefde ons konijn nog maar …

Voor persoonlijke blogs van Trotse Moeders, klik hier >>>>

Voor andere persoonlijke blogs van Trotse Vaders, klik hier >>>>

Share