Capitool, vlak voor de inauguratie van Trump; foto: Shutterstock

De verbazing en woede neemt toe in me. Voor de verkiezingen in de Verenigde Staten zei ik nog dat het vast niet zo’n vaart zou lopen als Trump aan de macht zou komen. Zelfs na zijn winst geloofde ik nog in een redelijk normaal opererende president Trump.

Inmiddels kan ik dat niet meer zeggen en vinden en constateer ik dat zijn wijze van handelen in zijn eerste week mij de angst inboezemt dat het land in de totale chaos van een totalitair regime aan het zakken is. Niemand kan toch met droge ogen beweren dat de man, ook vader van een gezin, zich als een normaal denkend president beweegt?

Binnenkort zijn er in Nederland ook verkiezingen. Ik voorspel een keiharde strijd op rechts, waar de VVD nu al mee begonnen is. De ingezonden brief van onze huidige minister-president spreekt boekdelen. De PVV houdt zich nu nog rustig, maar zal terugslaan en hard ook. Ik hou mijn hart vast wat dat met de stemming gaat doen … Het sentiment in Nederland is ook niet overal even prettig. Gesteund door een duistere man aan de macht in de Verenigde Staten zullen veel kiezers hun potlood toch op rechts gaan neerzetten vrees ik.

Verkiezingen 2017; foto: Shutterstock

Wat staat daar tegenover? Dat is volgens mij nu net het probleem. Niet zo heel veel. De PVDA is weg en zal ook niet meer terugkomen tijdens de verkiezingen, zo is mijn stellige overtuiging. D’66 is er nog maar groeit ook nauwelijks. SP, CDA, CU, ze zijn er allemaal wel, maar zwaar onvoldoende.

Één partij noem ik tot nu toe niet, Groen Links. Hoewel ik niet van de afvalscheiding ben, niet zo ecologisch ingesteld ben, is mijn hoop op deze partij en Jesse Klaver gericht. De enige partijleider die zich keihard durft uit te spreken tegen het foute rechts. Een fatsoenlijke partij, waarbij je ook echt gelooft dat wat gezegd wordt ook nagekomen zal worden.

De strijd zal gaan losbarsten en ik zal het met veel belangstelling gaan volgen. Ik heb besloten mijn stemming op een paar thema’s te gaan baseren: vluchtelingen, gelijkheid, onderwijs. Ik hoef er allemaal niet beter van te worden, ik kijk naar het grotere geheel, naar mijn mensvisie, mijn normen en waardenpatroon en de kansen die er zijn voor mijn kinderen.

Ik ga jullie op de hoogte houden van mijn uiteindelijke stem!

Voor persoonlijke blogs van Trotse Moeders, klik hier >>>>

Voor andere persoonlijke blogs van Trotse Vaders, klik hier >>>>

Share