Over Koning Midas gaan twee verschillende verhalen. In het ene maakte hij Apollo kwaad waardoor hij ezelsoren kreeg. In het andere, meer bekende verhaal, werd hij beloond door Dionysos waardoor alles wat hij aanraakte in goud veranderde. Dat klinkt misschien wel aantrekkelijk, maar probeer maar eens een appel te eten, of je kind te knuffelen..

Het tweede verhaal speelt ook een rol in de nieuwe bioscoopfilm Ted en het geheim van Koning Midas. Hieronder zie je de trailer:

Ted Stones (misschien ken je hem nog van de film Ted en de schat van de mummie) reist naar Las Vegas voor een presentatie van archeologe Sara Lavroff. Ze heeft bewijs gevonden van het bestaan van de Halsketting van Midas, de mysterieuze koning die volgens de mythe alles wat hij aanraakte in goud liet veranderen.

De hereniging met Sara wordt verstoord wanneer een rijke slechterik haar ontvoert, om zo de talisman te vinden die oneindige rijkdom kan brengen. Samen met zijn vriendjes Belzoni de papegaai en Bieber de hond begint Ted aan een reis rond de wereld om Sara te redden. Onderweg ontmoet hij nieuwe vrienden… maar ook nieuwe vijanden!

Ted en het geheim van Koning Midas is een vrolijke animatiefilm met in de Nederlands gesproken versie de stemmen van o.a. Jan Kooijman (Ted) en Yvonne Coldeweijer (Sara), Pip Pellens (Tiffany), Charly Luske (Rackham), Murth Mossel (Schurk) en Ferry Doedens (Collega van Ted).

Ted en het geheim van koning Midas is vanaf 14 februari 2018 (jawel, Valentijnsdag…) te zien in de Nederlandse bioscopen. Ook in 3D!

Wil je kans maken op kaartjes voor de Nederlandse première van Ted en het geheim van koning Midas? Doe dan mee met onze winactie! Dat kan tot 21 januari 2018, klik hier >>>>

Share