Een van de meest indrukwekkende Disney films is The Lion King (De leeuwenkoning). Volgens mij hebben vele Trotse Vaders stiekum een traan moeten wegpinken toen ze meekeken met hun kind(eren) naar het verhaal van welp Simba die voorbestemd is om zijn vader op te volgen maar door toedoen van zijn nare oom Scar een behoorlijke omweg maakt…

In juli 2019 komt een Live Action versie van The Lion King in de bioscoop. Ik ben erg benieuwd naar hoe ze deze klassieker, met zoveel verschillende dieren, vorm gaan geven, maar wanneer iemand er een betoverend geheel van kan maken, is het Disney wel!

Informatie en trailer
In de geheel nieuwe Disney Live Action film van regisseur Jon Favreau, reist “The Lion King” naar de Afrikaanse savanne waar een toekomstige koning is geboren. Simba adoreert zijn vader, koning Mufasa, en neemt zijn eigen koninklijke bestemming ter harte. Maar niet iedereen in het koninkrijk viert de komst van de nieuwe welp. Scar, Mufasa’s broer – en voormalig erfgenaam van de troon – heeft zijn eigen plannen. De strijd om Pride Rock wordt geteisterd door verraad, tragedie en drama, wat uiteindelijk resulteert in Simba’s verbanning. Met de hulp van een paar nieuwsgierige nieuwe vrienden zal Simba moeten uitzoeken hoe hij kan opgroeien en terugnemen wat hem rechtmatig toekomt.

De sterrencast bestaat uit Donald Glover als Simba, Beyoncé Knowles-Carter als Nala, Chiwetel Ejiofor als Scar, James Earl Jones als Mufasa, Billy Eichner als Timon en Seth Rogen als Pumbaa. Gebruikmakend van baanbrekende filmtechnieken om gekoesterde personages op een geheel nieuwe manier tot leven te brengen, brult “The Lion King” op 19 juli 2019 de theaters in.

“The Lion King” wordt geregisseerd door Favreau (“The Jungle Book”, “Iron Man” van de Marvel Studios) en geproduceerd door Favreau, Jeffrey Silver (“Beauty and the Beast”, “Edge of Tomorrow”) en Karen Gilchrist (“The Jungle Book”, “Chef “). Jeff Nathanson (“Catch Me If You Can”, “Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales”) schreef het scenario gebaseerd op het scenario van 1994 door Irene Mecchi, Jonathan Roberts en Linda Woolverton. Tom Peitzman (co-producent “Kong: Skull Island”, “Alice in Wonderland”) en Thomas Schumacher (“The Lion King”, “Beauty and the Beast”) zijn uitvoerende producenten en John Bartnicki (“The Jungle Book”, “Chef”) is coproducent.

Share