Premières zijn altijd een feestje. Bij de première van Ralph breaks the internet stond alles in het teken van internet. We werden ontvangen met allerlei clickbait, konden drinken ‘downloaden’ en cookies accepteren. Kortom: het feest begon al voordat we in de zaal zaten!

In de zaal ging het vrolijk verder. Samen met de Nederlandse stemmencast deden we een warming-up en zagen we een heleboel kinderen een prijs winnen in een leerzame quiz.

En toen was het tijd voor de première van de nieuwste film over Ralph: Ralph breaks the internet.

Voor degenen die Ralph nog niet kennen: hij is de “bad guy” in “Fix it Felix” die samen met andere ‘Arcade-personages’ avonturen beleefde na sluiting van de Arcade. De tweede film over Ralph en zijn vrienden sluit aan op de eerste, maar is prima los te zien.

https://trotsevaders.nl2018/03/wreck-it-ralph-2-ralph-breaks-the-internet-trailer/

In Ralph breaks the internet wordt er internet aangesloten. Een verboden afdeling die voor alle personages onbekend is. Maar… omdat het stuur van de game van Vanellope afgebroken is, moeten Ralph en Vanellope wel het internet op, om naar e-Bay te gaan en het stuur te bemachtigen.

Voor kinderen is het een leuke en spannende film. Voor ouders zit deze film vol met leuke extra’s. De wereld van internet wordt op een prachtige manier vormgegeven, inclusief de donkere kant. De manier waarop Ralph probeert aan ‘likes’ te komen is aandoenlijk. En de inkijkjes in de wereld van clickbait etc is prima gebracht.

Natuurlijk is er een Disney leermoment, ditmaal over vriendschap. Persoonlijk vond ik het stuk waarin dat duidelijk gemaakt werd, erg lang duren, maar de kinderen die mee waren vonden het wel erg goed.

Zelf heb ik vooral genoten van het moment dat Vanellope tussen Disney prinsessen belandde. Wat een humor! En dat kreeg nog een prima vervolg later, toen Vanellope een ‘prinsessen-inzicht-moment’ kreeg. 

Kortom: opnieuw een Disney film met veel vaart en humor. Leuk voor groot en klein (vanaf een jaar of 6, soms is het best spannend / dreigend). Voor ouders zéker een film om mee naar toe te gaan omdat zij de talloze visuele grappen beter zullen kunnen plaatsen dan hun kinderen. Voor hen is het verhaal van Vanellope en Ralph voldoende voor bijna 2 uur vermaak!

De Disney film Ralph breaks the internet draait vanaf  12 december 2018 in de bioscoop.

Share