Het blote egeltje Five is Dier van het Jaar 2019

Five is woensdagmiddag 2 oktober 2019, net voor Dierendag, door kinderkrant Kidsweek uitgeroepen tot Dier van het Jaar 2019! Het egeltje belandde dit voorjaar door een huidziekte bij Egelopvang Papendrecht, met nog maar vijf stekels op haar lijf. Vandaar de naam. Dat ze nog leefde was al een wonder, want zonder beschermend pantser zijn egels heel kwetsbaar.

‘Five geeft niet op’
Five versloeg tijdens de verkiezing kat Mia, zwaan Otje en de Familie Wolf tweede plek). In totaal werd er bijna 3.200 keer gestemd.

Five is natuurlijk wel heel bijzonder. Na een medicijnenkuur kreeg ze weer stekels. Maar nu zelfs die niet blijven zitten, geeft ze niet op. Volgende week krijgt ze een medisch onderzoek en ontdekken we hopelijk waarom haar stekels telkens uitvallen.’

Redactie (708 Posts)

Alle onder redactie geplaatste artikelen vallen onder de eindverantwoordelijkheid van de uitgever van TrotseVaders. Heb je een interessant onderwerp voor onze website, neem dan contact op via redactie@trotsevaders.nl


Nieuwe serie Scooby Doo te zien op Boomerang
Vandaag is Trotse Vader prins Constantijn jarig [foto]
Share