We zijn een aantal maanden geleden verhuisd en hebben uiteraard vanaf dag één internet. Maar helaas bleek het signaal via de router niet sterk genoeg voor het hele huis. Wel voor de woonkamer en de keuken, maar in de slaapkamers moesten we ons behelpen met het maken van een hotspot op onze mobieltjes.

Gelukkig is er Fritz!

Om te gamen was er een internetkabel die in onderling overleg dan weer in de ene kamer voor voldoende snelheid zorgde en dan weer in de andere kamer. Niet optimaal dus. Gelukkig is er Fritz! Want met de Mesh set van Fritz! creëer je in een handomdraai goed en stabiel internet in je hele huis.

Hoe werkt dat dan?

Zoals ik het mijn kinderen uitleg: internet komt via een kabel in de router en van daaruit wordt het verspreid door het huis. Daardoor hebben we WiFi (draadloos internet). Maar net zoals bij geluid, kan het WiFi signaal niet goed door dikke muren en neemt de sterkte af wanneer je verder van de bron (de router) af bent. En hier komt Fritz! om te helpen.

Fritz! Mesh set

De Mesh set van Fritz! bestaat uit twee delen. Eén kastje sluit je eenvoudig aan met een kabel op de router. Deze versterkt het signaal van de router, je hebt dus een krachtiger signaal. Aan dat kastje koppel je (ook heel eenvoudig) een tweede kastje en deze kun je ergens anders in huis neerzetten. Dan heb je een tweede bron van internet waardoor je verspreidingsgebied groter is.

Overal internet met Fritz!

Bij ons komt het internet in de woonkamer binnen. Daar staat ook de router. De Fritz! box die daaraan gekoppeld is, staat bij ons ook in de woonkamer, maar om de hoek. Het tweede kastje hebben we in de gang bij de slaapkamers gezet. Daar zijn natuurlijk ook muren, maar het signaal is sterk genoeg om in ieder geval door de deuren te komen, en zo hebben we eindelijk overal internet.

Vergelijk het weer met geluid. Wanneer je in de woonkamer de muziek heel hard zet, kun je het waarschijnlijk ook in de slaapkamers horen of misschien net niet, afhankelijk van hoe je huis gebouwd is. Wanneer je een tweede box op de overloop zet, dan weet je zeker dat je dezelfde muziek ook in de slaapkamers hoort!

Heb ik Fritz! nodig?

Wanneer je niet overal in huis draadloos internet hebt, maar dit wel graag wilt, zou ik zeker adviseren om de Mesh set van Fritz! aan te schaffen. Het is een éénmalige aanschaf die echt van zeer goede kwaliteit is en heel eenvoudig te installeren.

Share