Heel normaal vind ik dat. Ze is me aan het kopiëren. Hele gesprekken voert ze in haar pluche mobiel. En nu wil ze ook een laptop, een babylaptop. Ze heeft een knalroze in de winkel gezien.

Digi-speelgoed.
Het digi-speelgoed; de babylaptops, de sprekende poppen en andere (volgens de verpakking) educatieve stukken speelgoed vliegen over de toonbank. Ouders denken daar goed aan te doen. ‘Het draait bij volwassenen vaak om prestaties en resultaten’ stond in het tijdchrift Ouders van Nu.

Speelgoeddeskundige Marianne de Valck geeft in het artikel Spelend(er)wijs uitleg over de ontwikkeling van het kind en de bijdrage van het speelgoed.

Spelen met alles
Zij adviseert vooral de creativiteit en de fantasie van het kind de ruimte te geven. Spelen kan altijd, met alles en overal b.v. met een pop, een gewone bal, blokken, bordspellen, speelgoed zonder batterijen. Een paar stukken elektronisch speelgoed is natuurlijk leuk voor erbij. En als een vrouw dat advies geeft, dan is de moeder des huizes te overtuigen 😉

Share