Langere zwangerschapsverlof voor vaders

afwasPricewaterhouseCoopers biedt vaders de kans om meer van hun nieuwe kind te genieten en de jonge moeder te helpen. Mannelijke medewerkers krijgen vanaf 1 september tien dagen vaderschapsverlof in plaats van twee dagen. Ook berichtte gemeente Nijmegen ook al dat zij hun medewerkers deze mogelijkheid bieden.

Vanuit de Tweede Kamer maakt GroenLinks zich al langer hard om een wettelijke uitbreiding van het verlof voor vaders na de bevalling. Met slechts 2 dagen vaderschapsverlof heeft Nederland een van de slachtste regelingen in Europa voor vaders.

Uit verschillende onderzoeken blijkt dat veel van de jonge vaders 2 dagen verlof veelste kort vinden. Veel mannen nemen na de wettelijke vaderschapsverlof vakantiedagen op om op die manier toch nog thuis te kunnen zijn met het nieuwe gezin. Alleen is niet iedereen in die positie dat hij ook daadwerkelijk verlof kan of mag nemen.

PricewaterhouseCoopers is met de regeling het eerste bedrijf in Nederland die op deze manier iets extra’s wil doen voor de gemiddeld 200 tot 250 medewerkers die jaarlijks vader worden. Ook is met de ondernemingsraad afgesproken dat werknemers, die al minstens 5 jaar werkzaam zijn bij dit accountants- en adviesbureau, de mogelijkheid hebben om 2 jaar aaneengesloten 80% te gaan werken maar wel 90% van het salaris uitbetaald krijgen. Zo kunnen deze werknemers een groter deel van de verzorging van hun kinderen tot 8 jaar op zich nemen.

Redactie (724 Posts)

Alle onder redactie geplaatste artikelen vallen onder de eindverantwoordelijkheid van de uitgever van TrotseVaders. Heb je een interessant onderwerp voor onze website, neem dan contact op via redactie@trotsevaders.nl


Wat je kind ECHT van je denkt...
Share