Kind luistert beter naar mama

handUit Belgisch onderzoek blijkt dat kinderen veel beter naar hun moeder luisteren dan naar hun vader. Volgens een van de onderzoeksters komt dat ”omdat opvoeden nog altijd een vrouwenkwestie is.”

Moeder straft en beloont
De Belgische psycholoog Liesbeth Vlaeminck, zegt in de Belgische krant De Standaard: ”De man doet tegenwoordig al wat meer in het huishouden, maar vrouwen bekommeren zich meestal vaker om de kinderen. In de meeste gezinnen legt de mamma de regels op. Zij straft en beloont. Ze wijst de kinderen op hun fouten, maar zegt evenzeer wanneer het goed is. Dus gaan de kinderen ook vlugger naar haar luisteren. Noem het een engagement dat in twee richtingen werkt.”

Lees Meer:
Discussie met kind over eetgewoontes
Corrigerende tik toch niet zo slecht
Ouders letten te weinig op gebit kinderen

Redactie (715 Posts)

Alle onder redactie geplaatste artikelen vallen onder de eindverantwoordelijkheid van de uitgever van TrotseVaders. Heb je een interessant onderwerp voor onze website, neem dan contact op via redactie@trotsevaders.nl


LEGO Battles vanaf 24 juni te verkrijgen op Nintendo DS
monsterleuke film voor het hele gezin
Share