Op je papa-dag heb je meestal verschillende maaltijden te verzorgen. In ieder geval zal de lunch tot je verantwoordelijkheid horen, maar onderstaande tip kan ook prima gebruikt worden bij het ontbijt, zéker wanneer je kind(eren) al naar school gaan of wanneer je er een dagje op uit wilt.

pumpkin-328922_960_720Als Trotse Vader wil je je kind(eren) natuurlijk gezond eten geven. Gezond en gevarieerd. Met het alles-in-een ontbijt (of de alles-in-een lunch) heeft je kindje in één keer een heleboel van de dagelijks aanbevolen voedingsstoffen binnen en het is nog lekker (en gemakkelijk) ook.

Wat moet je doen? Combineer vruchten, zuivel en granen tot één lekker ontbijt of lunch. Dat kan bijvoorbeeld door bananenpap te maken (klik hier voor het recept) en er een beker vruchtensap bij te serveren of door diverse vruchten, zoals banaan en peer als basis voor een granenpap te nemen en er een beker melk bij te geven. Je kunt het fruit ook apart bij de ontbijtpap (of lunchpap) geven natuurlijk.

plate-956784_960_720

Hoe je het ook doet: pap gaat er meestal in als pap 😉 En je hoeft je de rest van de dag niet meer zo druk te maken over alle essentiële voedingsstoffen!

Klik hier voor meer papa-dag tips >>>>

Share