Tsja, daar sta je dan in die showroom. Allemaal leuke bolides die je in een eerder leven direct zou aanschaffen. Maar ja, kinderen… Dan krijg je ineens te maken met allerlei vragen waar je voorheen nooit over zou hebben nagedacht.

Die Porsche 911 kan je wel op je buik schrijven (daar had je waarschijnlijk sowieso geen budget voor). Maar dat hoeft niet te betekenen dat je direct bent overgeleverd aan zo’n handige Dacia. Want daar gaat een vaderhart toch niet echt sneller van kloppen. Autoscout24 helpt jou met: Vijf gezinsauto’s waar je je kinderen veilig mee kunt vervoeren en waar je tevens blij van wordt.

Peugeot 407
Gewoon een mooie bak waar je de kinderwagen gemakkelijk in kwijt kunt. En in de stationwagen-versie past een half voetbalelftal. De veiligheid is meer dan voldoende. Er passen gemakkelijk twee kinderstoelen achterin en de passagiersairbags kunnen eenvoudig handmatig worden uitgeschakeld.

volvo-tv

Volvo V40
De Zweden staan bekend om hun aandacht voor veiligheid. Bovendien is dit gewoon een stoere auto met een groot aantal beschikbare motoren. In de kofferbak is voldoende ruimte voor een kinderwagen, maar de V40 is beduidend kleiner dan bovenstaande Peugeot. In zijn klasse (met o.a. BMW 1-serie, Audi A3 en de Mercedes A-klasse) is de V40 de gunstigste in prijs.

Skoda Octavia
Vroeger had de Skoda een slechte naam, maar sinds het Joegoslavische merk is overgenomen door Volkswagen is dit echt verleden tijd. De Octavia is te vergelijken met een VW Passat, maar voor een beduidend lagere prijs. De Skoda rijdt heerlijk (als een Volkswagen), is zeer veilig en biedt een zee aan ruimte. Met de strakke belijning is dit gewoon een prachtige auto en, zeker voor zo’n ruime bak, erg zuinig.

mercedes-tv

Mercedes B-klasse
Alweer een hyperveilige auto waar je alle kanten mee op kunt. Een stuk duurder dan de andere auto’s in dit rijtje, maar ook met een gebruikte auto hoef je je geen zorgen te maken, want Mercedes is een betrouwbaar merk. Rijdt heerlijk, is ruim en is een van de meest sportieve gezinswagens, zeker als je een paar duizend euro voor een zwaardere motor overhebt.

Ford Focus Wagon
Het onderstel van de Ford Focus wordt door alle autoliefhebbers geroemd. De rijeigenschappen zijn subliem en de Focus, zeker de Wagon-variant, is buitengewoon ruim. De veiligheidseigenschappen zijn veel beter dan je zou verwachten voor een auto in deze klasse. Dat komt onder andere doordat er veel technologie is gebruikt die is ontwikkeld door Volvo, dat tot voor kort deel uitmaakte van het Ford-concern.

Share