Screenshot 2014-08-13 at 20.30.58Vanaf 21 augustus is de actiefilm Ninja Turtles in 3D te zien in de Nederlandse bioscopen. Trotse Vaders ging echter op 13 augustus al naar Amsterdam om te kijken of deze film de moeite waard is om als vader samen met je kind(eren) te gaan bekijken.

Ninja Turtles heeft als leeftijdsadvies 12 jaar en ouder en het is een echte actiefilm. Eigenlijk alleen maar actie, het ene gevecht na het andere, achtervolgingen en verwoestingen, enorm spectaculair en het effect wordt alleen maar vergroot door deze film in (IMAX) 3D te bekijken.

Prachtige special effects en humor tussendoor, maken dit echt een film om met je tieners te gaan bekijken. Persoonlijk denk ik dat kinderen die thuis gewend zijn aan actiefilms, niet erg zullen schrikken van deze film, er zaten geen gruwelijke beelden in en hij is zeker niet té spannend.

De film is vooral erg onderhoudend. Constant avontuur en actie, spanning en grappige momenten maken dat je het gevoel hebt dat de film nog maar net begonnen is, wanneer hij ruim 100 minuten later afgelopen is.

Screenshot 2014-08-13 at 20.29.17

Zelf vond ik de verhaallijn waarin duidelijk werd hoe de Ninja Turtles en hun “vader” Splinter hun mutaties aan te danken hebben erg interessant. Ik ken de Teenage Mutant Ninja Turtles uit mijn jeugd als tekenfilmserie en heb nooit meegekregen hoe het nou precies zat. En deze film kijkt echt terug op het begin.

De slechteriken zijn geweldig. Enorm gemeen en vechtersbaas Shredder is meedogenloos en heeft wel een heel bijzondere vecht-outfit.

Screenshot 2014-08-13 at 20.34.18

Wat ik ook erg goed vond was dat de Ninja Turtles ondanks alle indrukwekkende Ninja-technieken echte pubers blijven. Ook de rol van reporter April (gespeeld door Megan Fox) is erg goed.

Kortom: echt een film die je gezien moet hebben en die je prima als Trotse Vader met je eigen “teenagers” kunt gaan bekijken.

ninja-3dNU bij Trotse Vaders een winactie waarin fantastische Ninja Turtle prijzen te winnen zijn, waaronder vrijkaartjes voor deze film! Klik <hier> om direct naar de winactie te gaan.

 

Share