Screenshot 2014-08-09 at 17.53.32Avifauna is een groot vogelpark in Alphen aan de Rijn. Een mooie locatie dus om meer te weten te komen over de hoofdrolspelers in de animatiefilm Rio 2: Blu en Jewel.

Ter gelegenheid van het uitbrengen van de film Rio 2 op DVD en BluRay (deze zijn vanaf 27 augustus 2014 te koop!), kregen we uitleg over ara’s door een vogelverzorger van Avifauna.

Hij liet eerst een groot aantal ara’s losvliegen en dat alleen al was enorm indrukwekkend. De grote, sierlijke vogels, de prachtige kleuren en de manier waarop ze tijdens hun vlucht elkaar op gingen zoeken, maakte indruk, niet alleen op mij, maar ook op mijn tweeling van ruim 7 jaar die ook ademloos zaten te kijken.

Screenshot 2014-08-10 at 09.15.51

We hebben de film Rio 2 al in de bioscoop gezien (klik hier voor de recensie en de trailer) en mijn jongste merkte terecht op dat het er in het echt net zo uitzag als in de film.

Uiteraard is de blauwe Spix ara zelf niet te zien in Avifauna, daarvoor is het een te zeldzame (en bedreigde) diersoort, maar de grootste vliegende papegaai-soort die er bestaat, was er wel, en die is ook blauw en onder andere ook voor in de tropische regenwouden van Brazilië: de hyacint ara.

Screenshot 2014-08-06 at 20.57.54

Deze grote papegaai is bijna een meter lang en zoals alle papegaaisoorten, leeft ook deze soort in groepen en kiezen ze een partner voor het leven. Hun jongen worden een aantal maanden verzorgd en geleerd hoe ze voor zichzelf moeten zorgen, waarna ze naar een andere groep gaan om zelf een partner te zoeken.

Indrukwekkend en interessant om deze prachtige vogels in het echt te zien. Na de demonstratie was het tijd voor een tropische (alcoholvrije) cocktail en konden de kinderen zich laten schminken.

Screenshot 2014-08-06 at 20.58.25Mijn dochter kreeg een prachtige “Jewel” op haar gezichtje, maar mijn zoon voelde meer voor “Spiderman” 😉

Screenshot 2014-08-06 at 21.10.17Screenshot 2014-08-06 at 21.10.39En als Spiderman mocht hij later zijn vraag aan Charly Luske (de stem van Tulio in de film Rio 2) stellen via Skype (zie het kleine beeldje rechts onderin): “Vond je het leuk om de film in te spreken?

Screenshot 2014-08-06 at 21.03.35

Charley Luske (ook een Trotse Vader) nam ruim de tijd om alle vragen te beantwoorden waardoor we nu ook veel meer weten hoe een animatiefilm ingesproken wordt en wat er allemaal bij komt kijken. Hij had er zichtbaar plezier in!

Screenshot 2014-08-09 at 17.50.27

En toen was het tijd om weer te genieten van deze leuke film, vol vaart en vooral veel humor, waardoor hij geschikt is voor het hele gezin. In ieder geval vind ik het net zo leuk om hem voor de tweede keer te zien als mijn tweeling! En vanaf 27 augustus is Rio 2 te koop op DVD/BluRay en kan iedereen er thuis ook heerlijk van genieten.

 

Share