lindbergh-cover-trotse-moedersHet leven was gevaarlijk geworden, besefte de kleine muis. Overal stonden muizenvallen en lagen vijanden op de loer, en een voor een verdwenen zijn muizenvrienden. Maar waar waren ze naartoe gegaan? Naar Amerika?

Toen kreeg de muis een waanzinnig idee: hij wilde leren vliegen! Dan kon hij naar Amerika gaan en zijn vrienden vinden. Nachtenlang knutselde hij aan een vliegtuig, tot zijn droom werkelijkheid werd…

Recensie

Een origineel idee: een muis die zijn droom waarmaakt: een eigen vliegtuig om aan het gevaarlijke leven te ontsnappen. Charles Lindbergh, degene die volgens de geschiedenisboekjes de eerste mens was die met een vliegtuig de Atlantische Oceaan overstak  (Van New York naar Parijs in 1927) met zijn vliegtuig “The Spirit of St. Louis” is de inspiratiebron voor dit boek, hoewel in het verhaal onze dappere muis juist degene is die Charles Lindbergh heeft geïnspireerd….

Screenshot 2014-10-06 at 11.24.55

De prenten zijn schitterend. Zeer gedetailleerd en sfeervol (in sepia kleuren) en maken dat je het boek niet alleen wilt lezen, maar ook gewoon regelmatig inkijkt.

Screenshot 2014-10-06 at 11.25.12

Voor mijn kinderen vind ik het vooral fijn dat ze op een leuke manier een stukje geschiedenis leren kennen. Ze kennen de filmpjes van de eerste vlucht van de gebroeders Wright, ze gaan regelmatig met ons naar Aviodrome en dit is weer een ander stuk vliegtuig geschiedenis wat kinderen door een prachtig boek te bekijken, ongemerkt meekrijgen.

Screenshot 2014-10-06 at 11.25.24

Het boek is het afstudeerproject van Torben Kuhlmann, die in Hamburg Toegepaste Kunsten met als specialisatie Boekillustratie heeft gestudeerd. Hopelijk maakt hij er zijn beroep van, want dit is een werkelijk schitterend boek voor jong en oud en ik zou graag meer werk van zijn hand zien!

Lindbergh – Torben Kuhlmann
Het grote avontuur van een vliegende muis
Hardcover, prentenboek, 96 pagina’s, uitgeverij De Vier Windstreken
Bestel dit boek hier >>>>

Share