Tom_and_Jerry_The_Lost_DragonIn deze Tom & Jerry film zijn de traditionele aartsrivalen terug in een sprookjesachtig avontuur. Deze DVD bevat één film van Tom&Jerry; een echte tekenfilm inclusief liedjes.

In de film zijn Tom&Jerry opgegroeid in het huis van Athena. Het nichtje van de verbannen duivelse heks. Hierdoor zijn alle dorpsbewoners erg achterdochtig tegenover haar. Geen ideale situatie voor een dierenopvang centrum die ze leidt.

Tom_and_Jerry_The_Lost_Dragon 8Opvallend is dat Tom en Jerry in deze film meer bevriend zijn met elkaar. Er zijn wel kleine plagerijtjes maar niet zoals je bij de oudere versies dat ze elkaars leven zuur maken of dat Tom op Jerry jaagt als prooi. Ze wonen eigenlijk gebroederlijk in hetzelfde huis.

De eerste 15 minuten van de film gaan eigenlijk alleen over Athena. Tom & Jerry komen bijna niet terug in de verhaallijn. Pas na dat eerste kwartier zie je meer van deze twee tekenfiguren. Dat is het moment dat het vermiste draken ei gevonden wordt door het tweetal en kat Tom van Athena het ei moet gaan uitbroeden.

Hierdoor krijg je de grappige situatie dat het draakje Tom als zijn moeder beschouwd nadat hij uit het ei gekropen is. Tom weet zich eigenlijk geen goed raad hiermee, maar ontwikkelt gaandeweg meer moedergevoelens voor dit wezentje.

Tom_and_Jerry_The_Lost_Dragon 6 Tom_and_Jerry_The_Lost_Dragon 3

Zowel de gigantische moeder draak als de gemene tante van Athena zijn op zoek naar het draakje. Dit zorgt voor meerdere spannende momenten in de film. Momenten die voor jonge kinderen echt heftig zijn. Dat is het begin trouwens ook al. Het is wel een film waarbij de spannende sfeer gelijk vanaf de eerste scene duidelijk is…

Tom_and_Jerry_The_Lost_Dragon 5 Tom_and_Jerry_The_Lost_Dragon 4

Het nadeel van deze film is dat hij niet met Nederlandse stemmen is gemaakt. Er is wel een Nederlandse ondertiteling mogelijk bij bijvoorbeeld de originele Engelse tekst. Dit houdt wel in dat de film daardoor direct een groep kinderen uit sluit.

Ondanks dat de film volgens de filmwijzer geschikt zou zijn voor alle leeftijden, is de film eigenlijk pas te zien voor kinderen vanaf 8 jaar of 9 jaar. Dan kunnen ze pas snel genoeg lezen om de ondertiteling voldoende bij te houden om de grote lijnen te kunnen volgen. Is dit heel erg? Eerlijk… bij deze film is het misschien een geluk bij een ongeluk.

Zoals ik hierboven al aangaf zit in deze film meerdere heftige scènes voor jongere kinderen. Na het zien van de film met mijn oudste dochter van 9 jaar denk ik dat de film eerder een advies van filmwijzer had mee moeten krijgen van “meekijken gewenst bij 6 jaar en ouder” of zelfs van “9 jaar en ouder”.

Tom & Jerry – The Lost Dragon
Bekijk op bol.comDVD, cartoon, film, 57 minuten
Bestel deze DVD hier >>>>

Share