Screenshot 2015-03-13 at 18.29.01April, 1945. Aan het einde van de Tweede Wereldoorlog heeft een keiharde sergeant van het Amerikaanse leger, Wardaddy (Brad Pitt), de leiding over een vijfkoppige crew. In een Sherman tank genaamd Fury gaan de soldaten op een levensgevaarlijke missie in vijandig gebied. Geregisseerd door David Ayer en met o.a. Brad Pitt, Shia LaBeouf, Logan Lerman, Michael Peña en Jon Bernthal.

Recensie
Deze film is geschikt bevonden voor iedereen boven de 16 jaar. En dat is niet voor niets. Zelden verlies je in een film zo het gevoel dat je naar een film zit te kijken. Door de levensechte beelden en de manier waarop het verhaal verteld wordt, lijkt het alsof je zelf een periode in de Tweede Wereldoorlog van dichtbij bekijkt.

Screenshot 2015-03-13 at 18.29.27Natuurlijk zitten er wel “Hollywood-elementen” in, zoals de jonge ‘Norman’ die in plaats van secretaris (hij kan goed typen) ineens een tank moet helpen besturen, samen met 4 andere, door jaren strijd in de oorlog geharde mannen. Maar verder lijkt het op de ruwe werkelijkheid, met alle gruwelijkheden in de oorlog, maar ook met meer nuancering tussen goed en kwaad dan in eerdere Amerikaanse oorlogsfilms.

Ook Duitsers die op de vlucht zijn voor de ellende in hun eigen land, waar deze film zich afspeelt en Duitsers die vermoord zijn omdat ze niet mee wilden vechten, worden getoond. En dat maakt deze film tot een zeer indrukwekkend document over een periode aan het einde van WO II.

Screenshot 2015-03-13 at 18.29.15 Screenshot 2015-03-13 at 18.29.42

Er wordt overtuigend geacteerd, niet alleen door Brad Pitt, die in de film de leiding heeft over de mannen van tank ‘Fury’, maar ook door de andere leden van het team. De beelden zijn prachtig, erg overtuigend en levensecht. Vandaar dat de keuring 16+ zeer terecht is. Een indrukwekkende film, zonder happy end, en ook dat past bij een film over de oorlog.

Screenshot 2015-03-13 at 18.13.05

Fury is te verkrijgen op DVD en Blu-Ray en duurt 134 minuten.Let ook op de aftiteling: daar zijn beelden achter te zien die volgens mij authentiek zijn.Bekijk op bol.com

De DVD Fury kun je hier bestellen >>>>

Bekijk op bol.comDe BluRay Fury kun je hier bestellen >>>>

Hieronder de trailer van de film Fury:

Copyright: Sony Pictures Home Entertainment

Share