zandolifant-trotse-vaders-coverTijn speelt in zijn eentje in de zandbak. Met zijn voet trekt hij lijnen in het zand. Opeens ziet hij dat de lijnen een olifant zijn geworden. Was het maar een echte olifant, dan had hij iemand om mee te spelen. Dan valt Tijn in slaap en hij wordt gewekt door gesnuffel in zijn nek. Het is de slurf van de olifant, die Tijn op zijn rug tilt….

Recensie
Spelen met zand is eigenlijk altijd fantasiespel. Kinderen maken in de zandbak taartjes, kastelen, maar ook tekeningen of andere vormen en structuren. Een boek als De Zandolifant zal dus veel kinderen aanspreken.

In het boek speelt Tijn in de zandbak en in de willekeurige vormen ziet hij ineens een olifant. zandolifant-copyright-trotse-vaders-1Hij gaat lekker in het holletje van de slurf liggen, valt in slaap en beleeft hij een avontuur: hij gaat naar “zandburchtenland”, waar nog meer kinderen zijn die allerlei (fantasie)dieren gemaakt hebben, van zand. Er wordt heerlijk gespeeld, maar dan gaat het stormen en verdwijnen alle zandfiguren….

De illustraties in het boek zijn mooi, je waant je echt in een fantasiewereld van zand. Wat ik zelf erg goed vind, is dat er het (per ongeluk) kapot maken van een bouwwerk van een kind in het boek voorkomt en later zelfs een storm, met regen en wind, waardoor alle werk in het zand weg is.

Voor veel kinderen is het erg moeilijk wanneer ze samen in de zandbak spelen en een mooi kasteel of iets anders wat ze gemaakt hebben, gaat kapot, hetzij door een speelkameraadje, hetzij door het weer. Hetzelfde geldt uiteraard ook voor sneeuwpoppen.

Screenshot 2015-03-10 at 09.25.13

In dit boek vertelt de zandolifant dat het juist helemaal niet erg is, want dat er altijd weer iets nieuws gemaakt kan worden, wat misschien zelfs nog leuker is! Een mooie boodschap die kan helpen bij traantjes in de zandbak!

De zandolifant – Rinna Hermann
Bekijk op bol.comIllustraties door Sanne Dufft
Hardcover, 32 pagina’s, uitgeverij Christofoor
Bestel dit boek hier >>>>

Share