jongetje-cover-trotse-vadersWat ze je vertellen als je vader wordt? Zoveel. Verhalen over hoe ‘mooi’ het is, dat alles ‘klopt’ en dat het ‘hierna’ alleen maar leuker wordt. Die wil men dolgraag bij je kwijt. Maar niemand die je vertelt over fenomenen als een voedingskussen, verlof of de erbarmelijke zoektocht naar de geschikte kinderwagen. Tijd voor een eerlijk tegengeluid.

Recensie
Korte verhalen over vader worden én zijn. Dat is wat dit boekje biedt. Arjen Krom schrijft op een hele prettige toon over hoe hij dit proces heeft beleefd, in korte verhalen die ook nog eens in overzichtelijke paragrafen zijn ingedeeld en heerlijk weglezen.

Wat ik prettig vond aan het boek Jongetje, was dat het eerlijke observaties waren. Vanuit erg veel, voelbare, liefde, maar wel observerend. Geen “proberen grappig te zijn”, geen grof taalgebruik, geen vals sentiment.

Screenshot 2015-04-30 at 10.11.13

Screenshot 2015-04-25 at 16.18.26Gewoon een aantal eerlijke, korte stukjes over een heleboel verschillende onderwerpen, van bezoeken aan de gynaecoloog tot een eerste kampeervakantie met baby, van de onzekerheid na de geboorte en de manier waarop kraamvisite wordt ervaren tot de eerste avond zonder baby op stap. Van de commercie rond de zwangerschap tot de keuze van tandpasta, allerlei herkenbare momenten komen voorbij.

Dingen die je zelf, wanneer jouw baby geen baby meer is, vaak alweer vergeten bent. Het “oh, ja” bij het lezen van de “slagroomopmerking” op het consultatiebureau, de binnenpretjes bij de valkuilen waar ook deze jonge, Trotse Vader, intrapt, het is er allemaal en maakt dit boek zeer lezenswaardig voor iedere vader of vader-to-be. Overigens…. ook voor moeders is het een heerlijk boek!

Jongetje – Arjen Krom
Bekijk op bol.comKorte verhalen, over vader worden én zijn
Paperback, 78 pagina’s, Brave New Books
Bestel dit boek hier >>>>

Screenshot 2015-04-30 at 10.10.53

 

Share