ik-kom-terug-adriaan-van-dis-libris-literatuurprijs-trotse-vadersTijdens een galadiner in het Amstel Hotel is de winnaar van de Libris Literatuurprijs 2015 bekend gemaakt. Deze prestigieuze literatuurprijs gaat dit jaar naar Adriaan van Dis (68 jaar) voor zijn roman Ik kom terug.

Andere genomineerden waren Esther Gerritsen (Roxy), Peter Terrin (Monte Carlo), Gustaaf Peek (Godin, held), Nina Weijers (De consequenties) en Kees ’t Hart (Teatro Olimpico).

Over “Ik kom terug“:

Na een lang leven van zwijgen en buitensluiten begint een moeder opeens te praten tegen haar zoon – aarzelende ontboezemingen over grensoverschrijdende liefde, verraad en drie oorlogen. Hij, een romanschrijver, mag haar biograaf worden, maar er is een voorwaarde: hij moet haar een zachte dood bezorgen. ‘Ik kom terug’ is een tragikomedie over het woeste leven van een vrouw die terugkijkt op haar eeuw.

Ik kom terug – Adriaan van Dis
Bekijk op bol.comPaperback, 288 pagina’s, uitgeverij Atlas Contact
Bestel dit boek hier >>>>

Screenshot 2015-05-11 at 22.50.46
De eerste zinnen van het boek “Ik kom terug” van Adriaan van Dis, winnaar van de Libris Literatuurprijs 2015

Share