Op 15 juli 2015 gaat de nieuwe Disney Pixar animatiefilm Binnenstebuiten (Inside Out) in première in Nederland. Vanaf die dag kan het hele gezin genieten van deze film, die laat zien wat er ‘echt’ in ons hoofd gebeurt wanneer we emoties ervaren. Leuk voor jong en oud, zie de trailer:

Over de film:
binnenstebuiten-film-poster-trotse-vadersOpgroeien gaat niet zonder vallen en opstaan, en dat geldt ook voor Riley. Wanneer haar vader een nieuwe baan krijgt in San Francisco, moet ze haar leventje in het Midden-Westen van Amerika achter zich laten. Riley laat zich, net als iedereen, leiden door haar emoties: Plezier, Angst, Woede, Afkeer en Verdriet.

De emoties wonen in het Hoofdkwartier, de commandoruimte in Riley’s hoofd, waar ze haar van advies voorzien bij de dagelijkse dingen. Riley en haar emoties hebben moeite om zich aan te passen aan het nieuwe leven in San Francisco, wat leidt tot opschudding in het Hoofdkwartier. Hoewel Plezier, Riley’s belangrijkste emotie, haar best doet om alles positief te houden, ruziën de emoties over hoe ze het beste kunnen omgaan met een nieuwe stad, een nieuw huis en een nieuwe school.

Binnenstebuiten is geregisseerd door de Academy Award®-winnende regisseur Pete Docter (“Monsters, Inc.”, “Up”) en de Nederlandse stemmencast bestaat uit:

  • Peggy Vrijens – Plezier
  • Marjolein Algera – Verdriet
  • Marcel Hensema – Woede
  • Georgina Verbaan – Afkeer
  • Elaine Hakkaart – Riley
  • Stan Limburg – Bing Bong

Er is ook een leuke video over Afkeer & Woede, oftewel over emoties die een rol spelen bij Riley wanneer ze broccoli te eten krijgt 😉 Klik hier voor deze video >>>>

binnenstebuiten-broccoli-trotse-moeders

En wil je een kijkje in het hoofd van Riley op haar eerste schooldag? Klik dan hier >>>>

Share