The interview over Kim Jong-un poster

Dave Skylark en zijn producent Aaron Rapoport maken elke avond het populaire entertainment TV programma Skylark Tonight. Wanneer zij er achter komen dat de Noord-Koreaanse dictator Kim Jong-un fan is van de show regelen zij een interview met hem om te bewijzen dat ze ook serieuze journalisten zijn.

Echter wanneer Dave en Aaron zich voorbereiden om naar Pyongyang te reizen worden de twee gerekruteerd door de CIA om Kim Jong-un te vermoorden.

Recensie
Nadat deze film, na veel wereldwijde politieke beroering, eind 2014 in de bioscopen verscheen is de film nu ook als DVD/Blu-Ray beschikbaar. ‘The Interview‘ is een comedy; een satire over het totalitaire regime in NoordKorea en zijn leider Kim Jong-un.

IMG_20150707_234210Totalitaire regimes hebben over het algemeen geen gevoel voor humor, en dus voorspelbaar dat zij hun tanden hebben laten zien.

Maar iedere (westerse) kijker zal de idiotie van het verhaal en de satire van de film direct doorzien en weten te plaatsen; dit is geen serieuze politieke film met een aanklacht tegen Noord-Korea, maar gewoon een lachfilm voor het vermaak en moralistische boodschap en daar slaagt ze prima in.

The Interview‘ past in de traditie van bijvoorbeeld ‘Police Academy’, ‘Wet Hot Summer’ en andere – vaak platvloerse ongecompliceerde vakantie-films. Ook deze film is knap gemaakt, er wordt uitstekend geacteerd, en het verhaal stelt ook hier eigenlijk niets voor; maar is ook niet vreemder en onwaarschijnlijker dan een gemiddelde James-Bond-Film.

20150707_212934De film heeft, zoals met bijna alle Amerikaanse Hollywood productie, weer een moralistische boodschap van het goed en kwaad in scherpe zwart-wit meningen; vooral het einde krijgt daarmee een anti-climax. Niet overtuigend.

Neemt niet weg dat de hoofdrol spelers James Franco, Seth Rogen, Randall Park en Diana Bang een prima prestatie leveren. Mijn favoriet is Randall Park die Kim Jong-un zeer overtuigend neerzet.

20150707_220808

Kortom, een niet serieus te nemen komedie voor een ontspannen filmavondje, maar denk even na of je de film ook samen met je (jonge) kinderen wilt zien. Niet de seks, maar het overdreven platvloerse taalgebruik zal door ouders minder geschikt voor jongeren worden beoordeeld. Het is zo over de top dat het ook een gemiddelde kijker soms zal irriteren.

Daardoor is het meer een mannen-film dan een vrouwen-film. Niettemin, gewoon kijken en je vermaken.

The Interview
Bekijk op bol.comBluRay, 112 minuten, Sony Pictures
Bestel deze Blu-Ray hier >>>>

The Interview
Bekijk op bol.comDVD, 112 minuten, Sony Pictures
Bestel deze DVD hier >>>>

Share