The Interview; veelbesproken film nu uit op DVD en BluRay [recensie]

Review of: The Interview
DVD / Blu-ray:
Sony Home Entertainment
Version:
Nederlandse
Price:
€15

Reviewed by:
Rating:
4
On 12 juli 2015
Last modified:12 juli 2015

Summary:

'The Interview', een politieke satire past in de traditie van comedy's 'Police Academy', 'Wet Hot Summer' en andere vakantie-films. Ook deze film is knap gemaakt, er wordt uitstekend geacteerd (James Franco, Seth Rogen, Randall Park en Diana Bang), Verhaal stelt niets voor maar is daardoor niet minder hilarisch. Over de top is het platvloerse taalgebruik, wat het minder geschikt maakt voor kijken samen met de hele familie.

Dave Skylark en zijn producent Aaron Rapoport maken elke avond het populaire entertainment TV programma Skylark Tonight. Wanneer zij er achter komen dat de Noord-Koreaanse dictator Kim Jong-un fan is van de show regelen zij een interview met hem om te bewijzen dat ze ook serieuze journalisten zijn.

Echter wanneer Dave en Aaron zich voorbereiden om naar Pyongyang te reizen worden de twee gerekruteerd door de CIA om Kim Jong-un te vermoorden.

Recensie
Nadat deze film, na veel wereldwijde politieke beroering, eind 2014 in de bioscopen verscheen is de film nu ook als DVD/Blu-Ray beschikbaar. ‘The Interview‘ is een comedy; een satire over het totalitaire regime in NoordKorea en zijn leider Kim Jong-un.

IMG_20150707_234210Totalitaire regimes hebben over het algemeen geen gevoel voor humor, en dus voorspelbaar dat zij hun tanden hebben laten zien.

Maar iedere (westerse) kijker zal de idiotie van het verhaal en de satire van de film direct doorzien en weten te plaatsen; dit is geen serieuze politieke film met een aanklacht tegen Noord-Korea, maar gewoon een lachfilm voor het vermaak en moralistische boodschap en daar slaagt ze prima in.

The Interview‘ past in de traditie van bijvoorbeeld ‘Police Academy’, ‘Wet Hot Summer’ en andere – vaak platvloerse ongecompliceerde vakantie-films. Ook deze film is knap gemaakt, er wordt uitstekend geacteerd, en het verhaal stelt ook hier eigenlijk niets voor; maar is ook niet vreemder en onwaarschijnlijker dan een gemiddelde James-Bond-Film.

20150707_212934De film heeft, zoals met bijna alle Amerikaanse Hollywood productie, weer een moralistische boodschap van het goed en kwaad in scherpe zwart-wit meningen; vooral het einde krijgt daarmee een anti-climax. Niet overtuigend.

Neemt niet weg dat de hoofdrol spelers James Franco, Seth Rogen, Randall Park en Diana Bang een prima prestatie leveren. Mijn favoriet is Randall Park die Kim Jong-un zeer overtuigend neerzet.

20150707_220808

Kortom, een niet serieus te nemen komedie voor een ontspannen filmavondje, maar denk even na of je de film ook samen met je (jonge) kinderen wilt zien. Niet de seks, maar het overdreven platvloerse taalgebruik zal door ouders minder geschikt voor jongeren worden beoordeeld. Het is zo over de top dat het ook een gemiddelde kijker soms zal irriteren.

Daardoor is het meer een mannen-film dan een vrouwen-film. Niettemin, gewoon kijken en je vermaken.

The Interview
Bekijk op bol.comBluRay, 112 minuten, Sony Pictures
Bestel deze Blu-Ray hier >>>>

The Interview
Bekijk op bol.comDVD, 112 minuten, Sony Pictures
Bestel deze DVD hier >>>>

'The Interview', een politieke satire past in de traditie van comedy's 'Police Academy', 'Wet Hot Summer' en andere vakantie-films. Ook deze film is knap gemaakt, er wordt uitstekend geacteerd (James Franco, Seth Rogen, Randall Park en Diana Bang), Verhaal stelt niets voor maar is daardoor niet minder hilarisch. Over de top is het platvloerse taalgebruik, wat het minder geschikt maakt voor kijken samen met de hele familie.

Dick Ahles (89 Posts)

Mijn moeder noemt mij Dirk (officiële naam) maar voor de rest ben ik bekend onder Dick. Geboren in 1951 en Trotse Vader van vijf kinderen. Van twee oudere dochters Mira en Rachel heb ik al vier kleindochters. Thuis in Hilversum, getrouwd met de liefste en vader van een tweeling (jongen en meisje) van 10 en een zoon van bijna 13. Ik houd dus van kinderen en heb met hen nu al heel veel meegemaakt. Leuk dus om met deze lange ervaring op TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl te bloggen.


Binnenstebuiten - trailer van de nieuwe Disney-Pixar animatiefilm
Beestenboot - trailer
Share