Nerf Modulus ECS-10 van Hasbro, voluit NERF N-Strike Modulus ECS-10 – Blaster is genomineerd als Speelgoed van het Jaar 2015 in de leeftijdscategorie kinderen van 10 – 11 jaar. Er kan t/m 01 november 2015 gestemd worden op dit speelgoed. Je maakt daarmee kans op mooie prijzen. Stemmen kan via deze link >>>>

nerf-modulus-ECS-10-hasbro-speelgoed-van-het-jaar-2015-trotse-moeders-speelgoed-samen-copyright-trotse-vaders

nerf-modulus-ECS-10-hasbro-speelgoed-van-het-jaar-2015-trotse-moeders-speelgoed-samen-copyright-trotse-vaders-3NERF N-Strike Modulus ECS-10 – Blaster; informatie van de fabrikant (Hasbro)
Nerf lanceert een nieuw segment, genaamd Modulus. De volledige Modulus collectie staat toe meer dan 1.000 verschillende blastercombinaties samen te stellen. Garantie op Nerf kwaliteit, d.w.z. dat de Modulus blaster tot wel 28 meter ver schiet. De Nerf Modulus ECS-10 is een gemotoriseerde blaster, inclusief 10 darts en een banaanclip magazijn, een vizier, een loopverlenger, een schoudersteun en een handgreep. Dit alles zijn afneembare onderdelen.

nerf-modulus-ECS-10-hasbro-speelgoed-van-het-jaar-2015-trotse-moeders-speelgoed-samen-copyright-trotse-vaders-4Juryrapport:
De Nerf Modulus is een prachtige blaster met duizend en een mogelijkheden door de meerder pakketten die te koop zijn. Maar je kunt ook combineren met de Nerf blasters die je al hebt.

Pedagogisch verslag:
Bij dit soort speelgoed, zoals de Nerf Modules ECS-10 is er altijd discussie over de vraag of dit soort speelgoed wel kan? Is het pedagogisch verantwoord dit speelgoed aan je kinderen te geven of juist niet? Uiteraard zullen er steeds vóór- en tegenstanders zijn. Tegenstanders zeggen dat dit speelgoed aanleiding kan geven tot geweld. Toch is dit maar de vraag. Er zijn allerlei onderzoeken over de effecten van schietspeelgoed en de eventuele stimulatie tot geweld daarvan. Hun resultaten zijn niet eenduidig. Maar, uit onderzoek naar games en geweld is gebleken dat de spelers van games heel goed het verschil tussen het geweld in een virtuele wereld en de echte wereld kennen. Zou dat ook niet voor schietspeelgoed zo zijn?

nerf-modulus-ECS-10-hasbro-speelgoed-van-het-jaar-2015-trotse-moeders-speelgoed-samen-copyright-trotse-vaders-1Er bestaat in de psychologie een theorie die stelt dat kinderen in hun ontwikkeling de hele geschiedenis van de menselijke soort herhalen. Tot dat herhalen hoort ook schieten. Al heel lang spelen kinderen cowboytje, indiaantje of politieagent. Soms had men een “geheim genootschap” waarbij slechts uitverkorenen mochten deelnemen en de andere kinderen als vijand beschouwd werden die overwonnen moesten worden. Dit was geen echte strijd maar het werd gespeeld. Kinderen maakten zelf geweren van hout en sommige kinderen kregen een “klappertjespistool”. In het spel kwamen ook ridders voor en die woonden in kastelen. Maar er kwamen altijd slechte lieden die gevangen genomen moesten worden. En, wie van de oudere generatie heeft er niet genoten van kinderseries als: Ivanhoe en Tarzan? Ondanks het door de eeuwen heen spelen met schiettuigen zijn de meeste van de kinderen opgegroeid tot liefhebbende volwassenen.

Maar hoe de discussie ook uitvalt, om met Nerf Modules ECS-10 te kunnen spelen dien je te beschikken over een goede snelheid, nauwkeurigheid en voorspellend gevoel. Of je kunt die vaardigheden met dit speelgoed ontwikkelen en trainen. Technisch speelgoed dat om technisch gevoel vraagt. Verder erg spannend is en tot veel her-spelen nodigt.

nerf-modulus-ECS-10-hasbro-speelgoed-van-het-jaar-2015-trotse-moeders-speelgoed-samen-copyright-trotse-vaders-2

Bekijk op bol.comNerf Modulus ECS-10 bestel je hier >>>>

Voor de persoonlijke mening van een jurylid van de vakjury en meer uitleg over wat je met dit speelgoed kunt en hoe je er (samen) mee kunt spelen, klik hier >>>>

Voor informatie over ander speelgoed wat is genomineerd voor Speelgoed van het Jaar 2015, klik hier >>>>

Share