Nijntje Stoelendans van Identity Games is genomineerd als Speelgoed van het Jaar 2015 in de leeftijdscategorie kinderen van 0 – 3 jaar. Er kan t/m 01 november 2015 gestemd worden op dit speelgoed. Je maakt daarmee kans op mooie prijzen. Stemmen kan via deze link >>>>

nijntje-stoelendans-spel-identity-games-speelgoed-van-het-jaar-2015-trotse-moeders-speelgoed-samen-copyright-trotse-vaders

nijntje-stoelendans-spel-speelgoed-van-het-jaar-2015-trotse-moeders-vaders-speel-goed-samen-4Nijntje Stoelendans; informatie van de leverancier (Identity Games)
Nijntje bestaat dit jaar 60 jaar en dat wordt gevierd met een nieuw spel van nijntje: stoelendans. Met dit spel dansen kindjes door de kamer met muziek van nijntje. Door de kaartjes die er bij zitten, is het mogelijk opdrachten toe te voegen, zoals ‘dans als een olifant’. Het spel is in drie verschillende niveaus te spelen.

nijntje-stoelendans-spel-speelgoed-van-het-jaar-2015-trotse-moeders-vaders-speel-goed-samen-1Juryrapport:
Een compact spel dat je kind alleen kan spelen of samen met een volwassene. nijntje is goed te verstaan en de regels kun je aanpassen aan de leeftijd van het kind. Een spel met een sociale (samen spelen) en een motorische kant (dansen, bewegen). Een leuke prijs voor een leuk spel

Pedagogisch verslag:
Dit is een echt samenspeelspel, zonder winnaars of verliezers. Het gaat hier om een dansspel dat jonge kinderen uitdaagt te bewegen, te lopen goed te luisteren naar de speeldoos en op tijd stil te staan in de danscirkel. Nu hebben deze kleintjes een overmaat aan beweegdrang, dus niet het bewegen is moeilijk, maar het – op tijd – stil moeten staan op de danscirkel. Je kunt dit spel op verschillende manieren spelen afhankelijk van de leeftijd van het kind (van 1-4 jaar).

Tip voor de ouders: is het raadzaam om de spelmogelijkheden te gebruiken die passen bij de leeftijd van het kind. Juist omdat er drie spelniveaus ingebouwd zijn is dat ook echt mogelijk om te doen. Nijntje danst samen met haar vriendjes, en de kinderen in kamer of groep dansen mee. Het spel bestaat een muziekdoos met een grote startknop en verschillende spelkaarten. Voor de allerkleinsten gebruik je alleen de muziekdoos. Bij druk op de knop gaat iedereen dansen en zodra de muziek stopt, moet iedereen stil staan. Voor de wat grotere kinderen zijn er speciale danskaarten die aangeven op welke manier je moet dansen (bijvoorbeeld als een aap of olifant) en kun je punten winnen door zo snel mogelijk op een bepaalde plek te staan als de muziek ophoudt.

Het spel is hartstikke leuk om met kinderen en volwassenen samen te doen. Grappig om te zien hoe moeilijk een kind het vindt om maar eventjes stil te staan. Gelet op de jonge leeftijd zal het de kinderen soms wel wat moeite kosten om zich aan de “regels” van het spel te houden, maar het gaat tenslotte toch om de lol die je samen aan dit spel beleeft?

nijntje-stoelendans-spel-speelgoed-van-het-jaar-2015-trotse-moeders-vaders-speel-goed-samen-3

Bekijk op bol.comNijntje Stoelendans van Identity Games bestel je hier >>>>

Voor de persoonlijke mening van een jurylid van de vakjury en meer uitleg over wat je met dit speelgoed kunt en hoe je er (samen) mee kunt spelen, klik hier >>>>

Voor informatie over ander genomineerd speelgoed, klik hier >>>>

Share