K’NEX KForce Mega Boom van Bot-i is genomineerd als Speelgoed van het Jaar 2015 in de leeftijdscategorie kinderen van 8 – 9 jaar. Er kan t/m 01 november 2015 gestemd worden op dit speelgoed. Je maakt daarmee kans op mooie prijzen. Stemmen kan via deze link >>>>

k'nex-knex-k-force-mega-boom-geweer-boti-speelgoed-van-het-jaar-2015-trotse-moeders-speelgoed-samen-copyright-trotse-vaders

k'nex-knex-k-force-mega-boom-geweer-boti-speelgoed-van-het-jaar-2015-trotse-moeders-speelgoed-samen-copyright-trotse-vaders-2K’nex KForce Mega Boom; informatie van de fabrikant (Bot-i)
Bouw je eigen Mega Boom Blaster! Met 360 onderdelen, waaronder twee revolverkamers, drie pijltjeshouders, twee snel monteerbare handgrepen en twee voorlaadringen. Wordt geleverd met 7 schuimpijltjes. Met instructies voor 6 blasters op maat en zelfbouwdoelen.

k'nex-knex-k-force-mega-boom-geweer-boti-speelgoed-van-het-jaar-2015-trotse-moeders-speelgoed-samen-copyright-trotse-vaders-3Juryrapport:
Bouwen en schieten ineen met deze K’nex. In de doos zitten de instructies voor zes verschillende blasters, maar je kunt natuurlijk ook je eigen blaster bouwen!

Pedagogisch verslag:
Vanuit pedagogisch gezichtspunt is deze K’nex KForce Mega Boom op twee wijzen te bespreken. Ten eerste als speelgoed dat gebruik maakt van de technische en de bouwvaardigheden van een kind (zal hier wel merendeels de jongen zijn) om met K’nex iets te construeren, een favoriete soort speelgoed. Blijkbaar zijn constructiedozen sets die een groot appèl op de technische en de constructievaardigheden van het kind doen. En, blijkbaar doen de kinderen vanaf 8 en 9 jaar dat dan ook graag.

De tweede discussielijn bij deze K’nex KForce Mega Boom is de steeds weer terugkerende discussie over speelgoed dat schieten kan. Moet zulk speelgoed nu wel of moet het nu niet? Is het pedagogisch verantwoord of niet? Uiteraard zullen er steeds vóór- en tegenstanders zijn. Tegenstanders zeggen dat dit speelgoed aanleiding kan geven tot geweld. Toch is dit maar de vraag. Er zijn allerlei onderzoeken over de effecten van schietspeelgoed en de eventuele stimulatie tot geweld daarvan. Hun resultaten zijn niet eenduidig. Maar, uit onderzoek naar games en geweld is gebleken dat de spelers van games heel goed het verschil tussen het geweld in een virtuele wereld en de echte wereld kennen en – wat belangrijker is – in de echte wereld geen schietgrage mensen zijn. Zou dat ook niet voor schietspeelgoed zo zijn?

Er bestaat in de psychologie een theorie die stelt dat kinderen in hun ontwikkeling de hele geschiedenis van de menselijke soort herhalen. Tot dat herhalen hoort ook schieten. Al heel lang spelen kinderen cowboytje, indiaantje of politieagent. Soms had men een “geheim genootschap” waarbij slechts uitverkorenen mochten deelnemen en de andere kinderen als vijand beschouwd werden die overwonnen moesten worden. Dit was geen echte strijd maar het werd gespeeld. Kinderen maakten zelf geweren van hout en sommige kinderen kregen een “klappertjespistool”. In het spel kwamen ook ridders voor en die woonden in kastelen. Maar er kwamen altijd slechte lieden die gevangen genomen moesten worden. En, wie van de oudere generatie heeft er niet genoten van kinderseries als: Ivanhoe en Tarzan? Ondanks het door de eeuwen heen spelen met schiettuigen zijn de meeste van de kinderen opgegroeid tot liefhebbende volwassenen.

Maar hoe de discussie ook uitvalt, om met K’nex KForce Mega Boom te kunnen spelen dien je te beschikken over een goede snelheid, nauwkeurigheid en voorspellend gevoel. Of je kunt die vaardigheden met dit speelgoed ontwikkelen en trainen. Technisch speelgoed dat om technisch gevoel vraagt. Verder erg spannend is en tot veel her-spelen nodigt.

k'nex-knex-k-force-mega-boom-geweer-boti-speelgoed-van-het-jaar-2015-trotse-moeders-speelgoed-samen-copyright-trotse-vaders-1

Bekijk op bol.comK’Nex KForce Mega Boom bestel je hier >>>>

Voor de persoonlijke mening van een jurylid van de vakjury en meer uitleg over wat je met dit speelgoed kunt en hoe je er (samen) mee kunt spelen, klik hier >>>>

Voor informatie over ander speelgoed wat is genomineerd voor Speelgoed van het Jaar 2015, klik hier >>>>

Video:

Share