Bekijk op bol.comRavensburger tiptoi Dierenset Boerderij is genomineerd als Speelgoed van het Jaar 2015  in de leeftijdscategorie kinderen van 4 – 5 jaar. Er kan t/m 01 november 2015 gestemd worden op dit speelgoed. Je maakt daarmee kans op mooie prijzen. Stemmen kan via deze link >>>>

dierenset-boerderij-tiptoi-ravensburger-speelgoed-van-het-jaar-2015-trotse-moeders-speelgoed-samen-copyright-trotse-vaders

tiptoi-dierenset-ravensburger-boerderij-spel-speelgoed-van-het-jaar-2015-trotse-moeders-vaders-speel-goed-samen-2Tiptoi Dierenset boerderij; informatie van de fabrikant (Ravensburger)
Met tiptoi komen de boerderij en de dieren tot leven. Door met de tiptoi stift op de boerderij en de dieren te tippen geeft de stift allerhande informatie en beleven de kinderen spannende avonturen. Voor de werking is een tiptoi stift nodig, deze dient apart aangeschaft te worden, of de consument heeft de stift al.

tiptoi-dierenset-ravensburger-boerderij-spel-speelgoed-van-het-jaar-2015-trotse-moeders-vaders-speel-goed-samen-1Juryrapport:
Alleen of samen, met of zonder de tiptoi stift, als quiz of om informatie te vergaren, de mogelijkheden zijn eindeloos. Weer een leuke uitbreiding in het tiptoi assortiment. Meerdere speelniveaus en spelelementen, mooi vormgegeven en zeer gedetailleerd. Een geweldig concept.

Pedagogisch verslag:
Deze doos is zowel een doos om mee te spelen (spelen met de dieren op de boerderij) en om van te leren. Allerlei fantasieën kunnen kinderen met de boerderij en de dieren spelen. Met deze Tiptoi Dierenset boerderij plus de Tiptoistift kan het kind van 4 jaar af heel wat ontdekkingen doen. En, let wel, het kind heeft alle zintuigen bij die ontdekkingstocht over de boerderij nodig. Eerst moet het leren hoe het boerderijspel “werkt” en wat de functie van de stift is. Dan gaat het zien wat er zoal aan dieren en dingen op een boerderij zijn.

Deze op zich louter informatieve kant van het spel roept dan bij het kind allerlei vragen op. Het mooie is, dat het kind die vragen ook kan stellen en dat het er bijna altijd antwoord op krijgt. En, is vragen stellen niet méér dan informatie ontvangen? Is vragen stellen niet beter dan alleen maar informatie krijgen? Naast informatie en vragen zijn er dan de oren nodig om dierengeluiden te horen, om de dieren met hun kenmerkend geluid te leren onderscheiden, maar er staan in de stift ook verhalen en avonturen over die dieren. Door die te horen gaan kinderen mee in de gang van dat verhaal en zullen zo ook de gang over de boerderij maken. Dus: het verhaal als leidraad bij een ontdekkingstocht over de boerderij. De zoek en onderzoekdrang van het kind wordt echt aangesproken.

Kortom: een pedagogisch gezien spel waarin een goede balans tussen spelen en leren aanwezig is en waarin het kind in al diens zintuigen wordt aangesproken.

tiptoi-dierenset-ravensburger-boerderij-spel-speelgoed-van-het-jaar-2015-trotse-moeders-vaders-speel-goed-samen-3

 

Tiptoi Dierenset Boerderij bestel je hier >>>>

Voor de persoonlijke mening van een jurylid van de vakjury en meer uitleg over wat je met dit speelgoed kunt en hoe je er (samen) mee kunt spelen, klik hier >>>>

Share