baby koelpak

Tiptoi Dierenset Boerderij van Ravensburger is genomineerd door de vakjury als Speelgoed van het Jaar en maakt kans om gekozen te worden tot Speelgoed van het Jaar 2015 in de leeftijdscategorie 4-5 jaar.

Productinformatie en adviesprijs:
Bekijk op bol.comAfmetingen product: 37 x 27 x 55 mm (lxbxh)
Gewicht: 1,5 kg
Adviesprijs: € 34,99
Fabrikant: Ravensburger

Voor meer informatie over Tiptoi Dierenset Boerderij, en samenvattingen uit het juryrapport, klik hier >>>>

Voor informatie over ander genomineerd speelgoed, klik hier >>>>

Mijn ervaring met Tiptoi Dierenset Boerderij van Ravensburger als lid van de vakjury van Speelgoed van het Jaar 2015:

Hier moet ik denken aan ‘vroeger’. Een boerderij met kunststof of houten dieren, waar je heerlijk mee kon spelen. Met de tiptoi boerderij kan dat ook, zeker wanneer je nog meer dieren aanschaft, maar er zijn ook interactieve en educatieve elementen die spelenderwijs ontdekt kunnen worden.

Op de doos staat duidelijk dat de tiptoi stift apart aangeschaft moet worden. Deze is nodig om de boerderij te ontdekken, te leren wat er allemaal gebeurt en hoe de dieren verzorgd kunnen worden. Erg veel interactie, maar steeds in korte stukjes.

Spelen in de leeftijdsgroep 4 – 5 jaar; algemene informatie:
Vadertje en moedertje spelen. Maar ook de dokter of de tandarts nadoen is een favoriete bezigheid. De meeste kleuters hebben een grote fantasie en het speelgoed voor deze leeftijd komt daaraan tegemoet. Met het spelen van eenvoudige spelletjes wordt begonnen.

tiptoi-dierenset-ravensburger-boerderij-spel-speelgoed-van-het-jaar-2015-trotse-moeders-vaders-speel-goed-samen-3

Spelen met Tiptoi Dierenset Boerderij
Hoewel de Tiptoi Dierenset Boerderij prima geschikt is om alleen mee te spelen, geeft juist deze 3D versie ook mogelijkheden tot samenspel met andere kinderen. De dieren verzorgen, eten geven, luisteren naar de informatie en opdrachten uitvoeren kan prima met meerdere kinderen gedaan worden, waarbij ze afwisselend de tiptoi stift (apart verkrijgbaar) kunnen hanteren.

Samen spelen met Tiptoi Dierenset Boerderij
Samen met je kind(eren) het boerderijleven ontdekken is heel gezellig. Laat je kind lekker zelf ontdekken en geef feedback zoals “wat zorg je goed voor de dieren” of geef zelf wat extra informatie. Stimuleer je kind ook om meer te ontdekken (heb je daar al met de stift op gedrukt?). Zo kun je samen prima bezig zijn met deze tiptoi dierenset.

Bekijk op bol.comTiptoi Dierenset Boerderij bestel je hier >>>>

tiptoi-dierenset-ravensburger-boerderij-spel-speelgoed-van-het-jaar-2015-trotse-moeders-vaders-speel-goed-samen-2

Share