Stratego Waterloo van Jumbo is genomineerd als Speelgoed van het Jaar 2015 in de leeftijdscategorie kinderen vanaf 12 jaar. Er kan t/m 01 november 2015 gestemd worden op dit speelgoed. Je maakt daarmee kans op mooie prijzen. Stemmen kan via deze link >>>>

stratego-waterloo-spel-jumbo-speelgoed-van-het-jaar-2015-trotse-moeders-speelgoed-samen-copyright-trotse-vaders

stratego-waterloo-spel-jumbo-speelgoed-van-het-jaar-2015-trotse-moeders-speelgoed-samen-copyright-trotse-vaders-2Stratego Waterloo; informatie van de fabrikant (Jumbo)
Speel de Slag van Waterloo na met het Franse leger, de Geallieerden en het Pruisische leger. Het speelbord geeft het landschap weer zoals het was. Met de 105 speelstukken kun je voor een lange tijd plezier hebben en een strategische opstelling maken om de rivalen te verslaan! Met de bijbehorende kaarten kun je het Waterloo scenario naspelen, maar ook je eigen veldslag ontwerpen!

stratego-waterloo-spel-jumbo-speelgoed-van-het-jaar-2015-trotse-moeders-speelgoed-samen-copyright-trotse-vaders-3Juryrapport:
Speel de historische veldslag na! De basis van dit spel is Stratego, maar er zijn nieuwe elementen toegevoegd. Op verschillende niveaus te spelen. Mooi uitgevoerd met een lekker groot speelbord.

Pedagogisch verslag:
Deze versie van Stratego kwam op het juiste historische moment op de markt: te weten precies 200 jaar na de Slag bij Waterloo. Voor de historisch geïnteresseerden is dit spel dus interessant en voor de mensen die militaire opstellingen en oude veldslagen boeiend vinden is dit spel een mooie gelegenheid hun hobby uit te oefenen met Napoleon en onze kroonprins van toen, Willem II.

Dit spel biedt de mogelijkheid ook je eigen veldslag te ontwerpen en uit te voeren.
Pedagogisch gezien vraagt dit spel inzicht, overzicht, strategie en beleid. Dit bordspel draagt bij aan historische kennis en inzicht hoe anders de wereld van 200 jaar geleden op het slagveld er uit ziet en wat er veel aan technische veranderingen is. Maar, het blijft oorlogje spelen …. En ja, daar kunt u zo uw mening over hebben.

stratego-waterloo-spel-jumbo-speelgoed-van-het-jaar-2015-trotse-moeders-speelgoed-samen-copyright-trotse-vaders-1

Bekijk op bol.comStratego Waterloo bestel je hier >>>>

Voor de persoonlijke mening van een jurylid van de vakjury en meer uitleg over wat je met dit speelgoed kunt en hoe je er (samen) mee kunt spelen, klik hier >>>>

Voor informatie over ander speelgoed wat is genomineerd voor Speelgoed van het Jaar 2015, klik hier >>>>

Share