Knipper Kikker van Goliath is genomineerd als Speelgoed van het Jaar 2015 in de leeftijdscategorie kinderen van 6 – 7 jaar. Er kan t/m 01 november 2015 gestemd worden op dit speelgoed. Je maakt daarmee kans op mooie prijzen. Stemmen kan via deze link >>>>

knipper-kikker-goliath-spel-speelgoed-van-het-jaar-2015-trotse-moeders-speelgoed-samen-copyright-trotse-vaders

knipper-kikker-goliath-spel-speelgoed-van-het-jaar-2015-trotse-moeders-vaders-speel-goed-samen-4Knipper Kikker; informatie van de leverancier (Goliath)
Raad met de kikkerbril op welke tegenspeler de vlieg heeft verstopt en vang zo veel mogelijk vliegen. De ogen van de kikkerbril gaan op willekeurige momenten open en dicht. Als de ogen van de kikker even dichtgaan, geven de tegenspelers de vlieg aan elkaar door. De kikker moet raden wie de vlieg heeft verstopt. Als de kikker het goed raadt, mag hij de vlieg houden en is de volgende speler. De speler met de meeste vliegen heeft gewonnen.

knipper-kikker-goliath-spel-speelgoed-van-het-jaar-2015-trotse-moeders-vaders-speel-goed-samen-3Juryrapport:
Knipper Kikker is een spel dat behendigheid van de spelers vereist. Als je de bril op hebt, moet je goed luisteren naar de geluiden en goed observeren. Een spel waarbij je samen moet spelen. En als je kikker bent, zie je er “fantastisch” uit!

Pedagogisch verslag:
Met een gekke kikkerbril voor de ogen van één van de spelers wordt er een behendigheidsspel gespeeld om zo veel mogelijk vliegen te vangen. Die behendigheid bestaat uit goed luisteren: goed luisteren naar het door de andere spelers verschuiven of verplaatsen van de vliegen op het moment dat de speler die kikker is en zijn ogen dicht heeft. Het zijn de geluiden die maken dat de spelers moeten afleiden wie nu aan wie een vlieg of meerdere heeft doorgeschoven. Maar, ook voor de kikkerspeler is het niet bekend wanneer de ogen op zijn hoofd open of dicht gaan. Die speler moet dus heel erg attent en bij de les blijven.

Kortom: luisteren, snel zijn, goed kunnen afleiden en vooral veel met elkaar lachten, dat is wat dit spel vraagt. Dat alles lijkt pedagogisch goed te zijn, want kinderen leren zo niet alleen op gissen af te gaan.

knipper-kikker-goliath-spel-speelgoed-van-het-jaar-2015-trotse-moeders-vaders-speel-goed-samen-1

Bekijk op bol.comKnipper Kikker, bestel je hier >>>>

Voor de persoonlijke mening van een jurylid van de vakjury en meer uitleg over wat je met dit speelgoed kunt en hoe je er (samen) mee kunt spelen, klik hier >>>>

Voor informatie over ander speelgoed wat genomineerd is als Speelgoed van het Jaar 2015, klik hier >>>>

Share