De Alchemist van The Game Master is genomineerd als Speelgoed van het Jaar 2015 in de leeftijdscategorie kinderen vanaf 12 jaar. Er kan t/m 01 november 2015 gestemd worden op dit speelgoed. Je maakt daarmee kans op mooie prijzen. Stemmen kan via deze link >>>>

de-alchemist-spel-the-game-master-speelgoed-van-het-jaar-2015-trotse-moeders-speelgoed-samen-copyright-trotse-vaders

de-alchemist-spel-the-game-master-speelgoed-van-het-jaar-2015-trotse-moeders-speelgoed-samen-copyright-trotse-vaders-2De Alchemist; informatie van de fabrikant (The Game Master)
In de alchemist combineer je een bordspel met een speciale app die je kunt downloaden. Je gaat drankjes brouwen en hoopt dat het drankje doet wat je wilt. Om dat met wat meer zekerheid te kunnen doen, zul je veel moeten experimenteren. Dan kun je ook jouw theorieën publiceren. Een deductiespel van formaat voor de expertspeler. Veel variatiemogelijkheden.

de-alchemist-spel-the-game-master-speelgoed-van-het-jaar-2015-trotse-moeders-speelgoed-samen-copyright-trotse-vaders-3Juryrapport:
Leuk spel dat zowel met als zonder de app is te spelen. Het spel heeft een sterke bluffactor. De spelers moeten echt keuzes maken om hun spelfiguren rendabel in te zetten.

Pedagogisch verslag:
Dit is echt een spel dat een beroep doet op het doorzien van andermans strategie en er zelf ook een ontwikkelen en vanuit die strategie consequent gaan spelen. Maar, net zoals in het leven, flexibiliteit en aanpassen aan nieuw ontstane situaties is ook nodig om in te spelen op de strategie van de medespelers die tegen jouw spel wordt ingezet en daarmee jouw plannen dwarsbomen.

Het is dus een spel dat op hoge vaardigheden van denken, afleiden, combineren en gefundeerd besluiten nemen is gebouwd. Maar, lef om te bluffen is in dit spel ook nooit weg. Soms is bluf een onderdeel van je strategie. Enige kennis van de persoonlijkheid van je tegenspelers is een handige factor. Een heerlijk spel waarin je je tijd graag wilt verliezen en daardoor zult ontdekken dat de avond korter is dan je denkt.

de-alchemist-spel-the-game-master-speelgoed-van-het-jaar-2015-trotse-moeders-speelgoed-samen-copyright-trotse-vaders-1

Bekijk op bol.comDe Alchemist van The Game Master bestel je hier >>>>

 

Voor de persoonlijke mening van een jurylid van de vakjury en meer uitleg over wat je met dit speelgoed kunt en hoe je er (samen) mee kunt spelen, klik hier >>>>

Voor informatie over ander speelgoed wat is genomineerd voor Speelgoed van het Jaar 2015, klik hier >>>>

Share