tienerkamer-trotse-vaders-1Vindt je kind zijn of haar kamer niet meer hip genoeg? Dan is het tijd om van een kinderkamer naar een tienerkamer te gaan. Maar hoe creëer je een echte tienerkamer in slechts een paar stappen? Lees hier de tips.

Kies voor nieuwe gordijnen
Vindt jouw zonder of dochter het heerlijk om uit te slapen, maar komt het licht altijd veel te vroeg door de gordijnen heen? Vervang dan de lichte gordijnen door donkere en verduisterende gordijnen, waar het licht niet doorheen komt. Zo slaapt je kind voortaan ongestoord uit. Wonen jullie in een drukke buurt en hebben jullie geluidsoverlast? Kies er dan voor om een rolluik te plaatsen. Deze laat geen licht door, is geluidswerend en is een goede manier voor inbraakbeveiliging.

Plaats een bureau
Als echte tiener gaat ook het leven op de middelbare school van start. Daarmee begint ook het huiswerk maken en het leren voor toetsen. Om dit te kunnen doen hebben kinderen wel een bureau nodig, het liefst in de stijl van de rest van de kamer. Is de kamer niet zo groot? Kies dan voor een hoogslaper waar een bureau onder kan. Een andere goede oplossing is om een stevige plank aan de wand te monteren, deze kan je zo groot of klein maken als je zelf wilt. Zet hier een stoel voor en je zelfgemaakte bureau is helemaal klaar om gebruikt te worden.

tienerkamer-trotse-vaders-2Koop handige accessoires voor bij het bureau
Bij een nieuw bureau hoort natuurlijk een nieuwe stoel. Ga daarom gezellig samen op zoek naar een goede bureaustoel die lekker zit. Je kind gaat waarschijnlijk veel tijd op deze stoel doorbrengen daarom is het belangrijk om er één te kiezen met een goede rugleuning. Om goed te kunnen studeren is het fijn om veel licht te hebben, koop hiervoor een goede bureaulamp. Om het af te maken plaats je op het bureau nog een leuk pennenbakje en gekleurde schriften.

Creëer een plek om te chillen
Een puber krijgt meer behoefte aan ontspanning, of hoe onze kroost het liever noemt: chillen. Je kind vindt het hartstikke leuk om daar een eigen plekje voor te krijgen. Dit is heel eenvoudig te creëren. Zo maak je in de slaapkamer een lekker hoekje door heel veel kussens en een plaid bij elkaar te leggen. Een zitzak kopen is ook een leuke oplossing.

Hang een spiegel op
In de tijd dat je kind verandert van kind tot echte tiener gaan ze steeds meer om hun uiterlijk geven. Het is dan fijn als ze een eigen spiegel op hun kamer hebben, zo hoeven ze niet elke keer naar de badkamer om te kijken of hun haar nog goed zit en hoef jij geen half uur te wachten totdat je eindelijk onder de douche kan springen.

tienerkamer-trotse-vaders-3Bouw een gamehoek voor de jongens
Jongens hebben tegenwoordig vaak een eigen tv met daarbij een spelcomputer. Tieners gamen regelmatig samen met vrienden en dan is het lekker als ze van hun ‘chillplek’ een echte gamehoek maken. Dit doe je door lekkere stoelen of een bank voor de tv te zetten. Dan kunnen ze lekker gamen terwijl ze achterover leunen.
Extra tip: Er is een kleine kans bij elektrische apparaten dat er kortsluiting ontstaat, maar om hier toch rekening mee te houden is het slim om een rookmelder als alarmsysteem te plaatsen in de slaapkamer.

Plaats een make-up tafel voor de meiden
Is je dochter echt van het opmaken? Dan is het leuk om een make-up plek voor haar te maken, waar ze zich lekker kan uitleven. Make-up tafels heb je in alle soorten en maten, er is dus altijd wel een geschikte te vinden. Kies bij de tafel ook een kruk waar ze lekker op zit tijdens het tutten. Extra tip: koop twee krukjes, dan kunnen je dochter en een vriendinnetje elkaar opmaken.

Share