student-849819_640Gaat je zoon of dochter studeren en het huis uit? In de volksmond noemen we dat ‘op kamers wonen’. Helaas is dat in de praktijk vaak maar één kamer! Meestal een kleine ruimte waar zowel geslapen en gestudeerd wordt. Toch kun je met de nodige creativiteit en wat handige tips een kleine kamer mooi en praktische inrichten. Ook met een gelimiteerd budget is dat goed mogelijk. Hier komen onze 7 supertips!

Gebruik planken als opbergsysteem
De uitdaging luidt: veel spullen in een kleine ruimte. Planken zijn gelukkig niet duur. Zolang je in de hoogte speling hebt kun je een hoop spullen op planken kwijt. Gebruik diepe planken zodat je zoon of dochter de spullen eventueel opbergt in boxen die je vervolgens gemakkelijk
kunt pakken en terugzetten.

towels-923505_640

Nog meer opbergmogelijkheden!
Veel meubels en accessoires zijn ook te vinden met extra opbergsystemen. Denk aan een bed met lades of aan een tv-meubel met extra opbergruimte. Ook zijn er veel tafels te krijgen met extra lades.

Ga voor een opvouwbare tafel
Uitklapbare en opvouwbare tafels zijn ideaal als je de tafel maar af en toe nodig hebt. Bijvoorbeeld als er gasten komen eten of als je zoon of dochter samen met een studiegenoot wil studeren. pot-176844_640De Defa Opbouwbare tafel is een echte aanrader. Aangeleverd met opvouwnet en draagtas. Verkrijgbaar bij Karsten Travelstore voor 109,95.

Hang spiegels op en creëer ruimte!
Door het gebruik van spiegels lijkt de ruimte lekker open en diep. Dit komt omdat spiegels het licht van buiten reflecteren. Veel kamers komen er bekaaid af met slecht één spiegeltje, maar waarom zou je je inhouden?

dswwitonderzij-1024x1024Kies voor een multifunctionele bureaustoel
Je kunt de studentenkamer niet volbouwen met te veel stoelen. Je zoekt dus een betaalbare stoel die als bureaustoel dient, maar waarin waar je zoon of dochter ook kan ontspannen, eten en een studieboek kan lezen. In dat geval is de DSW Replica Stoel van Charles Eames een echte aanrader. Dit fraaie design staat bekend om praktisch gebruik en duurzaamheid. Deze stoel koop je bijvoorbeeld bij Furnish Spot.

Meubels op wielen
Je dochter of zoon zal de studentkamer regelmatig willen omturnen voor verschillende doeleinden. Een etentje, een feestje of een filmpje kijken met wat vrienden. Daarom zijn meubels, bijzettafeltjes, eettafels en kasten op wielen ideaal. Je hebt de boel zo aan de kant en ook zo weer op zijn plek! Voor 170 euro koop je bij De Buorkerij een TV meubel op wielen met tal van opbergmogelijkheden.bedroom-923432_640

Gebruik rustige kleuren
Bij een kleine studentenkamer stoort het al snel als er teveel kleuren aanwezig zijn. Zeker als het gaat om hele dominante kleuren of kleuren die niet bij elkaar passen. Druk is niet persé gezellig. Lichte tinten doen het goed. De kleuren groen en blauw staan bekend om hun rustgevendheid. Zo voelt je dochter of zoon zich thuis in een rustige studeeromgeving.

Share