ipad-907577_640Internet is leuk, leerzaam en in deze tijd – zowel in het zakelijke leven, als privé – bijna niet meer weg te denken. Ook de meeste kinderen hebben vrijwel dagelijks met internet te maken. Het gebruik van internet kan risico’s met zich meebrengen. Daarom heeft Norton een aantal Do’s en Dont’s op een rijtje gezet om het digitale leven veiliger te maken en leuk te houden.

 Nijntje2015, Facebook112 en je eigen naam en geboortedatum zijn geen sterke wachtwoorden.

Probeer je wachtwoord moeilijk traceerbaar te maken, met 8 characters bestaande uit hoofd- en kleine letters, leestekens en cijfers (en wie weet in de toekomst ook Emoji’s!). Voor tips over hoe je een eenvoudig, maar toch veilig wachtwoord kunt kiezen, klik hier >>>>

Bescherm je telefoon of tablet altijd

Zorg ervoor dat je een toegangscode installeert zodat persoonlijke informatie die je opslaat veilig is.

Cyberpesten, iemand digitaal pesten, gebeurt vaker dan je denkt

Veel jongeren worden via e-mail of sociale mediakanalen gepest. Spreek een cyberpester aan op zijn gedrag en doe er vooral niet aan mee.

Het is belangrijk om voorzichtig te zijn op social media netwerken

Voeg geen mensen toe die je niet kent en reageer ook niet op berichten van mensen die je niet kent. Daarnaast houden criminelen ook profielen in de gaten om uit te vinden wanneer iemand op vakantie gaat.

girl-908168_640

Publieke WiFi-netwerken, zoals in een winkelcentrum of op het station, zijn erg slecht beveiligd.

Als je hier gebruik van maakt, bestaat de mogelijkheid dat hackers volgen wat je doet online en kunnen op deze manier zoveel mogelijk informatie over jou verzamelen, zoals foto’s, maar ook bijvoorbeeld het wachtwoord van je mobiel bankieren-app.

Reageer niet op telefoontjes of berichten van afzenders die je niet kent en gebruik een erkende app store voor het downloaden van apps.

Je kunt ook een beveiligingsapp downloaden die je beschermt als je online gaat.

Het geeft je de mogelijkheid data te wissen als je mobiel gestolen wordt of als je hem kwijtraakt. Als je zo’n beveiligings-app gebruikt, zorg er dan voor dat je de meest recente versie gebruikt.

Voor hulp om je kinderen te beschermen op internet heeft Norton speciaal Norton Family ontwikkelt, een programma waarmee je kinderen veilig kunnen internetten en waarmee je als ouder toezicht kunt houden. Klik hier om dit een maand gratis uit te proberen >>>>

Share