Screenshot 2015-11-27 at 17.22.26In een wereld waarin we steeds afhankelijker worden van de nieuwste computers en software is het belangrijk dat kinderen begrijpen wat programmeren is en wat je ermee kunt doen.

Screenshot 2015-11-27 at 17.26.30De Nederlandse startup Bomberbot helpt leraren op een eenvoudige en speelse manier bij het geven van programmeerlessen, zonder dat daar enige voorkennis voor nodig is. En nu is er niet alleen een pakket voor scholen, maar ook voor thuis!

bomberbot-trotse-vadersDe versie voor de ouders verschilt in de basis niet veel van die voor de scholen. Het is de bedoeling dat ouders echt met hun kinderen gaan zitten en samen de levels kraken. Het lespakket is geschikt voor kinderen in de leeftijd van 7 tot 12 jaar. Ouders hoeven geen voorkennis van programmeren te hebben.

Belangrijke vaardigheden die kinderen met Bomberbot trainen zijn onder andere computationeel denken, probleemoplossend vermogen en samenwerken; kwaliteiten die onmisbaar zijn in de wereld van morgen.

Het pakket van Bomberbot is gebaseerd op het beproefde lespakket dat in het Britse onderwijs gebruikt wordt. Het pakket bestaat uit 16 lessen. Ouders kunnen 3 lessen gratis proberen waarna ze kunnen besluiten of ze het hele pakket willen aanschaffen. Voor meer informatie, klik hier >>>>

Share