lego-friends-copyright-trotse-vaders-2In 2012 konden we kennismaken met 5 nieuwe LEGO vriendinnen: Emma, Olivia, Mia, Andrea en Stephanie. Ze zien er alle vijf anders uit en hebben ook andere eigenschappen en hobby’s. Hieronder een korte omschrijving van de bekendste LEGO Friends karakters. Leuk om als Trotse Vader wat meer over de speelkameraadjes van LEGO Friends en hun eigenschappen te weten!

Andrea
lego-friends-andrea-copyright-trotse-vaders-1LEGO Friends personage Andrea is zangeres. Ze heeft een konijntje als huisdier, deze heet Jazz.

Ze werkt in het City Park Café en vind het gezellig om daar, of bij het zwembad, tijd door te brengen wanneer ze niet hoeft te werken.

Andrea componeert en schrijft haar eigen liedjes, houdt van zingen en theater. Daarnaast is ze dol op koken en op computerspelletjes.

De lijfspreuk van LEGO Friends Andrea is: “Music puts life in full colour

Emma
lego-friends-emma-copyright-trotse-vaders-1LEGO Friends personage Emma is schoonheidsspecialiste. Ze heeft twee huisdieren: een witte kat die Jewel heet en een paard, ook wit, die Robin heet. Ze houdt van paardrijden.

Emma is zeer geïnteresseerd in alles wat met kleding en juwelen ontwerpen te maken heeft en houdt ook van het veranderen en inrichten van huizen.

Ze is erg handig en wil ontwerpster worden wanneer ze ouder is. Emma houdt van autorijden, en heeft een zwarte band in karate.

De lijfspreuk van LEGO Friends Emma is: “Find beauty wherever you are

lego-friends-mia-copyright-trotse-vaders-1Mia
LEGO Friends personage Mia is de grootste dierenliefhebster van de groep LEGO Friends vriendinnen. Ze helpt de dierenarts (haar tante Sophie) met het verzorgen van dieren.

Ze houdt van dolfijnen, van paardrijden, maar ook van allerlei buitenactiviteiten zoals kanoën en kamperen. Ze zal (letterlijk) nooit een vlieg kwaad doen.

Mia werkt in de bakkerij en is vegetariër. Haar lievelingseten is vegetarische sandwiches. Mia kan drummen en heeft zelfs een drumstel in haar slaapkamer.

Het motto van LEGO Friends Mia is: “Let’s get to work!

Olivia
lego-friends-olivia-copyright-trotse-vaders-1LEGO Friends personage Olivia is de slimmerd van de vriendinnengroep. Ze heeft twee katten: Kitty en Maxie, een hond die Scarlett heet, een vogel (Goldie) en een veulentje.

Ze vindt het leuk om haar huis te versieren en heeft een roze 3DS en een uitvinders-werkplaats in haar boomhut. Ze wil later technicus of wetenschapper worden. Haar lievelingskleur is roze en ze houdt van school, wetenschap, tekenen, uitvinden, natuur, wanderen, fotograferen en geschiedenis.

Olivia vindt het fijn om thuis rond te hangen, voor haar veulentje te zorgen of in het café af te spreken met haar vriendinnen. Ze houdt ook van op het strand rond te rijden of met de speedboot de zee op te gaan.

De lijfspreuk  van LEGO Friends Olivia is: “It’s easy, or at least we can figure it out

lego-friends-stephanie-copyright-trotse-vaders-1Stephanie
LEGO Friends personage Stephanie is het meest sociaal vaardig van alle vriendinnen. Ze heeft een hond die Coco heet en een konijntje (Daisy). Ze is verliefd op Matthew.

Stephanie houdt van voetbal en speelt in het schoolteam. Ze vindt bakken leuk, is goed in plannen en organiseren en dol op omgaan met andere mensen en feestjes.

De lijfspreuk van LEGO Friends Stephanie is: “It’s all under control… Almost!

[Copyright artikel: Settembrini Publishers BV – CCPM148]

Share