Donald Duck en zijn buurman Bolderbast hebben vaker woorden, maar wat er tijdens het Duckstads groot Ducktee gebeurde, waar de beide rivalen aan deelnamen, is met geen pen te beschrijven…

groot-ducktee-artikel-trotse-moeders-2
Wil je weten wie er gewonnen heeft? Lees dan de Donald Duck!

Met de speciale Groot Ducktee editie van Donald Duck Weekblad, die vanaf vandaag in de winkel ligt, geeft Donald Duck Weekblad tevens het startschot voor de verkiezing van het Leukste Woord uit Duckstad. Hierover is binnenkort meer te lezen op de website TrotseMoeders.nl, want aan deze verkiezing koppelen we een leuke winactie!

Vergeetwoorden als ‘schorriemorrie’ en ‘schobbejak’ lijken in de hedendaagse Nederlandse taal te zijn weggezakt, maar in Duckstad zijn deze woorden nog immer schering en inslag. Het Duckstads kan bogen op een brede woordenschat met zowel oude woorden en uitdrukkingen als hedendaagse verbasteringen. En zo af en toe verrijkt het Duckstads de Nederlandse taal nog ietsje met woorden als ‘Verweggistan’. In het Groot Ducktee komen veel van deze woorden samen.

groot-ducktee-artikel-trotse-moeders-3

Donald zelf over het Groot Ducktee: ‘Wat een waardeloos dictee! Het woord ‘przewalskipaard’ zit er niet eens in!’.

In deze speciale editie van het Donald Duck Weekblad staan nog meer leuke verhalen en in het midden staat een 2 pagina grote spreekwoorden-zoekplaat.

groot-ducktee-artikel-trotse-moeders-1

Wanneer je alle spreekwoorden gevonden hebt, kun je ook de betekenis terugvinden bij de antwoorden. Abonnees vinden deze speciale editie vandaag gewoon in de brievenbus, maar deze leuke uitgave is ook gewoon los te koop.

groot-ducktee-artikel-trotse-moeders

Share