Frankie en de Noottoestandfrankie-noottoestand-recensie-copyright-trotse-vaders-5 is een vrolijke animatiefilm over een eekhoorn die samen met zijn vrienden op een groots avontuur gaat. Deze film voor jong en oud is van de makers van de succesvolle animatiefilm Shrek. De film bevat naast de Nederlands/ Vlaams gesproken versie ook de Engelstalige versie met de stemmen van bekende acteurs als John Leguizamo (Ice Age, Moulin Rouge), Will Forte (The Lego Movie, Nebraska), John Cleese (A Fish Called Wanda, Monty Python) en Victoria Justice (Victorius, Zoey 101).

Wanneer de stoere eekhoorn Frankie terugkeert naar zijn woonplaats, nadat hij een tijdje gevangen heeft gezeten in een natuurreservaat, merkt hij dat er iets is veranderd. Zijn goede vriend Cody brengt hem het slechte nieuws dat de overheid al de eikels die in het bos te vinden zijn, heeft verkocht aan een instituut om er producten van te maken. Alle eikels zijn al verzameld en zijn opgeslagen in het zwaarbewaakte magazijn van het instituut.

Frankie en Cody trommelen hun vrienden met allen een eigen specialisme op, om hun bosgenoten te redden van een hongersnood. Gaat het de groep lukken om in het magazijn in te breken ondanks de strenge bewaking? En weet Frankie ondertussen zijn liefde Lola weer voor zich te winnen?

Recensie
Eerst even de trailer van de film:

Eerlijk zeggen, doet deze trailer je ergens aan denken? Een hint:

frankie-noottoestand-recensie-copyright-trotse-vaders-3

Deze film is gemaakt met een héle dikke knipoog naar Oceans Eleven, een fantastische film met onder andere George Clooney, Brad Pitt en Julia Roberts over een ingenieuze kluiskraak in Las Vegas.

frankie-noottoestand-recensie-copyright-trotse-vaders-4

In Frankie en de Noottoestand is een vergelijkbaar scenario neergezet. Een team van experts op verschillende vakgebieden wordt bij elkaar gehaald om een schijnbaar onmogelijke roof uit te voeren. Onder leiding van Frankie en uiteraard moet er ook een verloren liefde teruggewonnen worden….

frankie-noottoestand-recensie-copyright-trotse-vaders-2

Een zeer onderhoudende film. Voor de kinderen eerst even wennen, ze vonden de animaties niet zo mooi in het begin “de eekhoorn lijkt wel van plastic“, maar al snel vermaakten ze zich met het verhaal en de grapjes. Voor mij was meekijken leuk omdat Oceans Eleven een van mijn favoriete films is. Kortom: we hebben ons vermaakt!

Frankie en de Noottoestand
DVD, 85 minuten, Splendid Films
Bluray, 85 minuten, Splendid Films
De DVD of de Bluray zijn te bestellen door op onderstaande links te klikken:


En hieronder de links naar zowel de DVD als de BluRay van Oceans Eleven:

Share