matchwinner-quiz-voetbal-vragen-recensie-copyright-trotse-vaders-4Wat is het nut van een brein vol zinloze voetbalweetjes? Alleen de echte freaks weten het antwoord op de ze vraag: er is niets leuker dan al die kennis te testen in een goede quiz. Wekelijks toetsen insiders hun kennis over voetbal in het populaire RTL7-programma Matchwinner. Nu is er ook het bijbehorende boek.

Samensteller Hans-Jörgen Nicolaï – de autoriteit in Nederland op het gebied van de betere voetbalquiz – selecteerde speciaal voor deze uitgave zijn duizend beste vragen. Ze variëren van makkelijk tot moeilijk, ze gaan over binnen- en buitenland, over spelers, scheidsrechters en stadions en over alles wat er verder nog op en rond het voetbalveld gebeurt. Als extra heeft hij alle landen die wèl aan het EK 2016 deelnemen voorzien van vijf vragen, zodat iedereen in Nederland zich toch nog een beetje kan vermaken tijdens een oranjeloos EK.

Recensie
Wanneer ik een quiz zie op televisie en er komt een voetbalvraag voorbij, moet ik het antwoord meestal schuldig blijven. Ik ben dan ook altijd onder de indruk van mensen die feilloos weten wie welk winnend doelpunt maakte in een bepaald jaar tegen een bepaalde club.

matchwinner-quiz-voetbal-vragen-recensie-copyright-trotse-vaders-3

Met het boek Matchwinner kunnen mensen met dergelijke feitenkennis over voetbal laten zien wat ze allemaal weten over bepaalde voetvaller, maar ook over allerlei andere zaken die direct met voetbal te maken hebben. Er is zelfs een aparte sectie opgenomen met vragen die betrekking hebben op de landen die dit jaar wèl deelnemen aan het EK 2016.

matchwinner-quiz-voetbal-vragen-recensie-copyright-trotse-vaders-2

Ook om gewoon in te bladeren en te kijken of je het antwoord op een bepaalde vraag goed hebt (de antwoorden staan achterin) is dit een prima boek, je kunt er meteen je kennis mee vergroten. Maar het leukste is toch wel om met een aantal vrienden een echte quiz te houden. Om de beurt een vraag en dan kijken wie de Matchwinner is!

Matchwinner – Hans-Jörgen Nicolaï
Dé voetbalquiz van Nederland
Paperback, 272 pagina’s, Voetbal Inside
Bestel dit boek hier >>>>

Share