BFG_preview-20162291051In The BFG (The Big Friendly Giant), gebaseerd op Roald Dahl’s wereldberoemde gelijknamige boek, maakt het eenzame weesmeisje Sophie (Ruby Barnhill) kennis met de magische reuzenwereld.

Wanneer ze ’s nachts wakker ligt, wordt ze plotseling uit haar bed geplukt en ontvoerd. Maar Sophie heeft niets te vrezen; het is de Grote Vriendelijke Reus (Oscarwinnaar Mark Rylance). Een reus die misschien eigenaardige woorden gebruikt, maar geen vlieg kwaad doet.

THE BFGZe komt er echter al snel achter dat zijn soortgenoten minder vriendelijk zijn en samen met de GVR smeedt ze een plan om alle kinderen in de wereld te beschermen tegen de kwaadaardige reuzen…

De verfilming is in handen van de legendarische regisseur Steven Spielberg in samenwerking met Disney. Het is de eerste film van Spielberg waarbij het team achter kaskraker E.T. weer betrokken is.

THE BFG

Het boek won diverse prijzen en is één van de bekendste kinderboeken aller tijden. Dit jaar is het precies 100 jaar geleden dat de legendarische kinderboekenschrijver Roald Dahl werd geboren.

THE BFG

Hieronder de officiële trailer van De film The BFG / De GVR


De film The BFG / De GVR draait vanaf 20 juli 2016 in de Nederlandse bioscopen en is geschikt voor kinderen vanaf 9 jaar.

Binnenkort kun je vrijkaartjes voor deze film winnen. Hou dus onze website in de gaten, of schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief om de winactie niet te missen!
[mc4wp_form id=”12889″]

Share