Bij het afsluiten van een energiecontract heb je altijd de keuze uit verschillende soorten energie. Bij het energie vergelijken kun je dan ook kiezen voor verschillende soorten energie.

Als eerste soort energie is er aardgas. Aardgas is een fossiele brandstof die bestaat uit resten van dode planten en plankton dat in miljoenen jaren in de grond is opgeslagen. Nederland is een erg grote producent van aardgas. Dit gas word dan ook verwarmd en deze warmte word weer aangedreven naar een turbine die er voor zorgt dat er elektriciteit ontstaat.

Als tweede soort energie is er steenkool. 25% van de elektriciteit in Nederland is afkomstig van steenkool. Steenkool bestaat ook uit de resten van samengeperste planten en ook heeft dit steenkool een erg hoog energie planten.

Wanneer je wilt kiezen voor een energiesoort die erg milieuvriendelijk is, dan is groen gas waarschijnlijk een goede keus. Dit groene gas is namelijk helemaal nieuw en kan dan ook worden gebruikt voor dezelfde toepassingen als bij aardgas. Groen gas is dan ook een echt biogas. Biogas komt uit de resten van gewassen, en ook uit verschillende vloeibare organische reststromen.

Als laatste grote energiesoort is er biomassa. Ongeveer driekwart van de duurzame energie in Nederland is biomassa dat wordt opgewekt door de verbranding van verschillende soorten materialen. Denk bijvoorbeeld maar aan producten zoals tuinafval en natuurlijk ook hout. Biomassa is dan ook goed te gebruiken voor energie.

Tips om energie te besparen
Bij het energie vergelijken is het ook handig om rekening te houden met verschillende soorten tips. Door gebruik te maken van verschillende tips kun je namelijk geld besparen op de maandelijks rekening.

1 belangrijke tip is om bijvoorbeeld goed rekening te houden met piek en daluren. Op het moment dat je lange werkdagen maakt en veel energie gebruikt in de avond en later op de avond dan kun je bijvoorbeeld weer beter gaan voor voordelige daltarieven.

Daarnaast hebben wij ook als tip om de warmte te proberen goed binnen te houden. Zeker in de koude maanden wanneer de verwarming warm en hoog is is het belangrijk om deuren goed dicht te houden.

Overstappen en geld besparen
Om geld te besparen op je energierekening is het verstandig om over te stappen naar een andere energieleverancier. Doordat er veel verschillende leveranciers zijn van diverse soorten energie is er een concurrentie tussen deze leveranciers. Dit zorgt ervoor dat er lagere prijzen zijn en ook kun je als nieuwe klant vaak profiteren van erg lage tarieven en ook zijn er soms diverse welkomst kortingen.

Tot slot willen wij je meegeven om altijd goede de voorwaarden door te lezen zodat je weet waar je aan vast zit.

Share