ArrowoodLonden, 1895. Een moordenaar maakt de straten onveilig. De armen hebben honger, misdadigers nemen de leiding.

Privédetective William Arrowood heeft een grote hekel aan Sherlock Holmes. Holmes is beroemd en krijgt de interessantste zaken, terwijl Arrowood het moet doen met cliënten die zich aan het randje van de samenleving bevinden.

Op een dag krijgt Arrowood bezoek van de mooie Caroline Cousture, die op zoek is naar haar verdwenen broer. Arrowood heeft weinig zin in de zaak, maar wanneer blijkt dat de vermiste man voor Arrowoods aartsvijand Mr. Cream werkte, gaat hij overstag. Hij wil Cream koste wat kost vernederen. Al snel blijkt echter dat het om veel meer gaat dan een simpele verdwijning.

Kan Arrowood deze zaak oplossen zonder dat er nog meer slachtoffers vallen? En hoe blijft hij uit de buurt van die lastpak Holmes?

Recensie
Arrowood is een bijzondere detective. Een boek waarin herhaaldelijk verwezen wordt naar Sherlock Holmes, wat leuk gedaan is. Het boek draait om een ander duo, in Londen tegen het begin van de 20e eeuw. Los van een goed verhaal geeft het boek ook een mooi beeld van het leven in Londen in die periode, met name voor de minder bedeelden.

Arrowood, geschreven door Mick Finlay, uitgegeven door HarperCollins

Die minder bedeelden kloppen bij privé detective Arrowood aan wanneer ze hulp nodig hebben. Zo ook Caroline Cousture, die wil dat hij haar broer zoekt die verdwenen is. Samen met zijn maat, Barnett, gaat hij op zoek naar aanwijzingen, die al snel leiden naar een complexe zaak.

Arrowood, geschreven door Mick Finlay, uitgegeven door HarperCollins

Behalve de zoektocht naar de broer en naar alles wat met deze zaak te maken heeft, krijgen we ook een mooie indruk van de twee speurders en hun omgeving. Het verhaal wordt vanuit Barnett verteld (ook hier kun je een link zien met Sherlock, waar Watson de verhalen opschrijft). Het is een spannend, boeiend boek waarvan ik hoop dat er een vervolg gaat komen!

Bekijk op bol.comArrowood – Mick Finlay
Paperback, 382 pagina’s, uitgeverij HarperCollins
Bestel dit boek hier >>>>

Share